home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Házunk tája advent idején
Martinek Imre
2009.12.16.
LXIV. évf. 50. szám
Házunk tája advent idején

Mikulás-napi hangulat a pancsovai egyesület székházábanA pancsovai Petőfi Sándor ME-be az idén is ellátogatott Mikulás apó. Az esemény, miként az előző évben, ezúttal sem csupán a csomagosztásról szólt. A találkozó egy röpke órára ugyan, de összegyűjtötte az egyesület több mint hat évtizede...

Mikulás-napi hangulat a pancsovai egyesület székházában

A pancsovai Petőfi Sándor ME-be az idén is ellátogatott Mikulás apó. Az esemény, miként az előző évben, ezúttal sem csupán a csomagosztásról szólt. A találkozó egy röpke órára ugyan, de összegyűjtötte az egyesület több mint hat évtizedes munkájában részt vevő aktivistákat. Illetve azok unokáit, gyermekeit. Azzal a szándékkal, hogy már karon ülő koruktól kezdve játékra, ismerkedésre, összefogásra buzdítsa őket. Mint egykoron.
A torontálvásárhelyi Moša Pijade Elemi Iskola, illetve a falusi könyvtár közös szervezésében Mikulás-napi könyvvásárt tartottak az iskolában. Voltak ott kifestők, gyermekkönyvek, ifjúsági regények, Wass Albert, Márai Sándor, Müller Péter, Csernus Imre és Paulo Coelho művei, szótárak, egy ezer év mondái, pazar kiállítású enciklopédiák... Mégpedig édes anyanyelvünkön! Nehéz döntés elé került minden könyvbarát, aki ''csak” a csillogóra suvikszolt csizmába, az ünnepi fenyő alá keresett ajándékot. A kínálatban szinte minden korosztály megtalálhatta az érdeklődésének leginkább megfelelő témakört ,,A fogantatás pillanatától az elmúlásig” - miképpen Rekecki Rudolf, a magyarkanizsai Corvina Kft. tulajdonosa fogalmazott.
- Könyvesboltunk munkakörébe a magyarországi könyvek importálása is beletartozik. Mindenekelőtt a Corvina Könyvkiadó termékeit forgalmazzuk, de a szélesebb választék érdekében más kiadóházakét is. Iskolák, intézmények, könyvtárak, magánszemélyek keresnek meg bennünket, igényeiket pedig igyekszünk kielégíteni. Egyébként mi nem foglalkozunk házalással, nem ''kenyerünk” búcsúkra járni, piacozni, mert ezzel csak törnénk a könyveket. Meg aztán a kétezer-ötszáz címszóból elég nehéz volna összeállítani útra kelés előtt az ilyen alkalmakon vélhetően kelendő kötetek listáját.
A faluban ez az első ''élő” bemutatkozásunk, de az itteni lakosok közül már többen is visszatérő vásárlóink. Nekik postai utánvéttel juttattuk el a megrendelt könyveket. Nem üzemeltetünk ugyan weboldalt, de kérésre e-mailben bárkinek szívesen elküldjük legújabb könyvkínálatunkat. A magyar kulturális egyesületek szervezésében eddig Nagykikindán, Nagybecskereken és Muzslyán tartottunk alkalmi könyvvásárokat. Ide, Torontálvásárhelyre meghívás alapján érkeztünk, de a délebbi magyar közösségekbe is ellátogatunk, ha erre az ottaniak felkérnek bennünket. Mert nem a száz kilométerekben mérhető út megtétele az akadály, hanem az összefogás, az igénylés hiánya. Tehát, ha hívnak, megyünk.
Hadd mondjuk el azt is, hogy hosszú idő után a torontáli iskolában ez volt az első alkalom, amikor a vásárlók magyar nyelvű könyvek kínálatában dúskálhattak. A majd öt órán át tartó könyvvásár népszerűségét csak növelte, hogy a kiszemelt portékát hitelre is meg lehetett venni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..