home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Hazafias versek délelőttje
Tóth Lívia
2015.05.24.
LXX. évf. 20. szám
Hazafias versek délelőttje

A Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége, együttműködve a Magyar Nemzeti Tanáccsal és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége Családlánc mozgalmával, Adán megszervezte a III. Délvidéki Sajó Sándor Hazafias Versmondó Versenyt.

A résztvevők két verssel nevezhettek be, amelyek közül az egyiknek Sajó Sándor költeményének kellett lennie, míg a másiknak egy magyar költő szabadon választott hazafias versének.

A megmérettetésre huszonegy versenyző érkezett Keviből, Csókáról, Adáról, Óbecséről, Topolyáról, Felsőhegyről és a magyarországi Zsámbokról és Csongrádról. Teljesítményüket Szűcs Ilona nyugalmazott tanárnő, Mrkšić Hugyik Ella tanárnő és dr. Molnár Csikós László egyetemi tanár értékelte.

Az eredményhirdetés előtt a bíráló bizottság tagjai elmondták, Sajó Sándor versei -- elsősorban a legkisebbeknek -- nagy kihívást jelentenek, hiszen a szöveget értelmezése mellett meg kell érteni a költő üzenetét is.

A legkisebbek közül a legfiatalabb versenyző, az öt éves felsőhegyi Rekovics Regő szerezte meg az első helyet, második lett a csongrádi Bartók Gellért, harmadik az óbecsei Altmann Róbert.

A felsősök csoportjában a csongrádi Szikora Emese bizonyult a legjobbnak, a második helyre a zsámboki Vasas Fanni, a harmadikra az adai Kiss Bence került, különdíjas lett a topolyai Katona Boglárka.

A középiskolások kategóriájában az első helyezést a csókai Szabó Regina érdemelte ki, őt követte a rangsorban Szabó Emőke (Székelyudvarhely) és Tóth Teodóra (Ada), dicséretet kapott Híres Klaudia (Kevi).

Az egyetlen felnőtt versenyző, a kevi Száz Dér Renáta dicséretben részesült.

A díjazottaknak gratulált Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke is.

Hajnal Jenő hangsúlyozta, a vetélkedő azt tükrözte, miként élnek a fiatalokban az olyan, lassan már veszendőben lévő értékek, mint a hazaszeretet és a szülőföld tisztelete. Reményét fejezte ki, hogy miután a szívükben őrzik ennek a tájnak a szépségét, és az átélt élmények ide kötik őket, itt képzelik el a jövőjüket is.   

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..