home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Havi könyvajánlónk a könyvtáros javaslatával
Gyurkovics Virág
2012.10.03.
LXVII. évf. 40. szám
Havi könyvajánlónk a könyvtáros javaslatával

Személyiségépítés a Kelet bölcseivel és egyéb ínyencségek

Ismét új könyvekkel gyarapodott a szabadkai Városi Könyvtár kínálata. Berényi Eszter, a szabadkai Városi Könyvtár munkatársa, a kölcsönző osztály felnőtt részlegének könyvtárosa ezekből válogatott néhányat, és egy-két valódi csemegére hívja fel a kedves olvasók figyelmét.
Osho keleti filozófus neve a közelmúltban a könyvbarátok széles körében ismerősen cseng. A könyvtáros Osho Az érettség — vállalj felelősséget valódi önmagadért című kötetére hívja fel az olvasók figyelmét. A sorok között válaszokat kaphatunk önismereti kérdéseinkre. Osho visszavezet a gyökerekig, és megmutatja, hogyan válhatunk érett emberré ahelyett, hogy egyszerűen csak megöregednénk.
Hétköznapi kérdéseinkre, kételyeinkre ad választ továbbá dr. Zacher Gábor és dr. Karizs Tamás: A Zacher — Mindennapi mérgeink című kötete. Dr. Zacher Gábor toxikológus saját bevallása szerint „munkaalkoholista”, és az a meggyőződése, hogy szenvedély nélkül lehet élni, csak nem érdemes. Tudni kell azonban meghúzni a szenvedélyszerű viselkedés és a szenvedélybetegség közötti határvonalat. Kötetében függőkhöz és kevésbé függőkhöz, kezdő és haladó szülőkhöz szól, akik nem tudnak mit kezdeni rakoncátlan gyermekeikkel és az állandóan változó világgal, ami újabb és újabb függőséget okoz.
A francia Coelhoként ismertté vált Guillaume Musso fordulatos, finom humorú és az élet szépségébe vetett hittel teli regényeit eddig 24 nyelvre fordították le. Új sikerkönyve, a Visszajövök érted című misztikus, romantikus, kalandregény most a szabadkai Városi Könyvtár olvasói számára is elérhető.
Az elmaradhatatlan skandináv krimik közül most egy új szerző, Johan Theorin mutatkozik be a magyar olvasóknak, akit a svéd krimiakadémia a legjobb elsőkönyvesnek járó díjjal jutalmazott. A falon túl című regénye egy hatéves kisfiú eltűnésnek és nyomai húsz év utáni felbukkanásának bonyodalmait világítja meg.
A családregények kedvelői számára igazi ínyencséget nyújt a Városi Könyvtár egyik legújabb szerzeménye, mellyel Szilvási Lajos népszerű Jegenyék sorozata egészült ki. A bojnyik, A jackman és A kísértet című kötetek mellett immár a Városi Könyvtár polcain is megtalálható A vincellér. A szerző halála után tizenkét évvel kiadott, a sorozatot rejtélyesen záró regényben történelmi nagyjaink elevenednek meg, és a főhős két nő között őrlődő szerelmének részleteibe avatja be az olvasót.
A fenti könyvek listáját a legnépszerűbb művekből állította össze a könyvtáros, közülük több is várólistás. Aki tehát szeretne elmerülni az ajánlott könyvek világában, az látogasson el a szabadkai Városi Könyvtár kölcsönző osztályára. Addig is fogadják meg a könyvtáros üzenetét:
„Ha bölcs akarsz lenni, olvasd el az alapvető könyveket, és utazz! Ha bejárod a világot, lelki szemeid előtt megjelenik mindaz, amit olvastál!”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..