home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Három hazai arany az első versenyen
Tóth Tibor
2016.03.02.
LXXI. évf. 9. szám
Három hazai arany az első versenyen

A Szerbiai Sportmászószövetség és a Spartak Hegymászóklub szervezésében vasárnap tartották meg az idei országos sportmászóbajnokság első fordulóját nehézségi és gyorsasági kategóriákban. A Jovan Mikić Általános Iskolában tizenegy szerbiai és magyarországi klub hatvanegy versenyzője gyűlt össze, akik nyolc korosztályban mérettették meg magukat.

A Spartak tizennyolc versenyzővel állt rajthoz, akik közül a serdülők mezőnyében Bognár Nóra első helyet szerzett a nehézségi és a gyorsasági kategóriában is, de a kiváló sportoló a felnőttek gyorsasági versenyében is a dobogó legfelső fokára állhatott. Aranyérmet nyert még Ilija Tomić is a felnőttek között. Ezüstérmet nyert a serdülő fiúk között Sergej Žeželj, a felnőttek mezőnyében Milan Tomić és ugyancsak a felnőttek között Sara Pirnat. Illés Dominik két, Sergej Žeželj pedig egy bronzérmet nyert az idei első versenyen. Bognár András, a Spartak Hegymászóklub sportmászó szakosztályának elnöke elmondta, hogy a Magyar Sportmászószövetséggel még tavaly együttműködési szerződést írtak alá, melyet a tervek szerint a környező országokra, a többi közt Romániára és Bulgáriára is kibővítenék. Az országos bajnokság keretében mindhárom kategóriában (nehézségi, gyorsasági, boulder) négy-négy fordulót rendeznek. 










































Kattintson az alábbi képre, és olvassa el a szerző adatlapját is:
Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..