home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Három épület az Otthon részére
Tóth Tibor
2015.09.25.
LXX. évf. 38. szám
Három épület az Otthon részére

A minap Bácskossuthfalván több magas rangú vendég jelenlétében átadták azt a három épületet, amelyben az Otthon Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézet védencei közül tizennégyen kezdhetik meg az önálló életet.

A három (két új és egy átalakított ház) épület átadása jelentős fordulópont az Open Arms–Nyitott Ölelés elnevezésű projektumban, melynek összértéke 208 000 euró — ennek 83 százalékát uniós forrásokból fedezték. A fennmaradt összeget Topolya község önkormányzata és Vajdaság Autonóm Tartománya teremtette elő. A program az Otthon és Topolya község Fejlesztési Társulása közös munkájának eredménye, célja pedig az életkörülmények javítása az Otthon igénybevevői számára, ez pedig úgy érhető el, hogy visszaintegrálják őket a közösségbe, és lehetővé teszik számukra az önálló életet.

A projektumot az épületek ünnepélyes átadásán Majláth Béla, az Otthon igazgatója és Balassa Endre, a projektum menedzsere mutatta be, majd a jelenlévőkhöz Csikós László munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai államtitkár szólt. A projektum a házak megvásárlásán és lakhatóvá tételén kívül különféle szakmai képzéseket, kerekasztal-beszélgetéseket, az értelmi fogyatékosok intézménybe kerülését megelőző prevenciós iroda működtetését is tartalmazza, illetve helyet kapott benne a védencek, a lakók foglalkoztatása is.
















Csikós László munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai államtitkár, Novka Mojić, tartományi egészségügyi, szociálpolitikai és demográfiai titkárhelyettes, Balassa Endre, a projektum menedzsere és Majláth Béla, az Otthon igazgatója


 











Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..