home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Hans Zimmer újra Budapesten!
Zvekán Péter
2017.04.09.
LXXII. évf. 14. szám
Hans Zimmer újra Budapesten!

Hans Zimmer, Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzője ismét Budapestre látogat. Az élmény kihagyhatatlan, hiszen Hans több mint száz mozifilmhez írt zenét. Lehet, hogy egy-egy szerzeményéről nem is tudjuk, hogy az ő nevéhez kötődik, de ha meghalljuk, biztosan ismerős lesz számunkra.

Napjaink egyik legsikeresebb zeneszerzőjéről van szó, aki folyamatosan meglepi a közönségét. Legújabb szerzeménye például a BBC-n hallható a Bolygónk, a Föld sorozat második évadában, valamint a The Crown című Netflix-sorozatban. Szóval csak semmi lazulás, Hans folyamatosan ontja az újdonságokat! 

Első turnéja annyira jól sikerült, hogy szinte pillanatok alatt elterjedt a hír, ezt a koncertet nem szabad elszalasztani. A reakció végül is érthető. Egy előző cikkben már írtam, hogy amikor Hans Zimmer neve elhangzik egy beszélgetés során, akkor sokak számára maga a név nem ismerős, de ha felsorolom, hogy mi mindenhez írt zenét, akkor általában mindenki meglepődik. Hadd említsek meg csak néhányat: Pearl Harbor; A kör; Hannibal; A Sólyom végveszélyben; Az őrület határán; Thelma & Louise; Tiszta románc; Zöldkártya; Holiday; A szikla; Lesz ez még így se; Egyszerűen bonyolult; Mission Impossible 2; Az utolsó szamuráj; Egyiptom hercege; Cápamese; Madagaszkár; Kung Fu Panda; A Simpson család; Sherlock Holmes; A Da Vinci-kód; Angyalok és démonok; Eredet; Az acélember; Batman — A sötét lovag; A csodálatos Pókember; Csillagok között; 12 év rabszolgaság. Szóval ahogyan azt a fiatalok mondanák: abálja rendesen!

Visszatérve magára a koncertsorozatra: az első turné két telt házas, londoni fellépéssel kezdődött 2014-ben, majd az idén egy harminchárom városból álló európai sorozat következett olyan helyszínekkel, mint Párizs, Berlin, München, Prága, Genova, Dublin, Bécs, illetve Budapest. Az előadás mindenhol kivételesen jó kritikai visszhangot kapott, és az óriási sikerre való tekintettel 2017-ben, mint már említettem, a fellépéssorozat folytatódik. Az idei turné az USA nyugati partján indul, majd Ausztrália és Új-Zéland után Európába érkezik, és végül egy teljes amerikai koncertkörúttal ér véget.

Maga az előadás két részből áll: Az elsőben olyan klasszikussá vált filmzenékből hallhatóak részletek, mint a Gladiátor, Az oroszlánkirály vagy A Karib-tenger kalózai, a második részben pedig a többi közt A sötét lovag trilógia és az Eredet filmzenéjét gondolják újra a rock- és a popzene világából érkező vendégekkel. „Mindig is arra vágytam, hogy egy hasonló koncertkörutam legyen, nagyon lelkes vagyok, hogy a nyugati parti és az ausztrál előadások után visszatérünk Európába, ahol az idén tavasszal rengeteg csodálatos élményben volt részünk. Izgatottan várom, hogy zseniális zenészeimmel együtt ismét felejthetetlen élményt nyújthassak a közönségnek” — nyilatkozta Zimmer.

Mi pedig már azt várjuk nagyon, hogy mindezt élőben is megtekinthessük! A budapesti koncertre már kaphatóak a belépők, kizárólag ülőjegyek, hiszen ezt a fajta zenét nyugodtan, odafigyelve, magunkat átadva kell hallgatni. A lényeg: Hans Zimmer 2017. június 1-jén Budapesten lép fel!


Forrás: Budapestarena.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..