home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Hamarosan Magyarországra érkezik az IMF küldöttsége
Talpai Lóránt
2012.07.11.
LXVII. évf. 28. szám

Az IMF vezetősége megerősítette, hogy az Európai Unió küldöttségével együtt a Nemzetközi Valutaalap delegációja is részt fog venni a rövidesen kezdődő magyarországi tárgyalásokon. ''Az IMF és az EU közös küldöttsége július 17-e és 25-e között Budapesten tartózkodik majd, hogy a magyar fél ké...

Az IMF vezetősége megerősítette, hogy az Európai Unió küldöttségével együtt a Nemzetközi Valutaalap delegációja is részt fog venni a rövidesen kezdődő magyarországi tárgyalásokon. ''Az IMF és az EU közös küldöttsége július 17-e és 25-e között Budapesten tartózkodik majd, hogy a magyar fél kérésének megfelelően megkezdje a tárgyalásokat az IMF/EU-támogatási programról” - közölte az IMF magyarországi képviseletének vezetője, Iryna Ivaschenko. Egyúttal üdvözölte, hogy a parlament elfogadta azokat a jogszabályi változtatásokat, amelyek megerősítik a jegybank függetlenségét.

Az LMP megszüntetné a Terrorelhárítási Központot

Meg kell szüntetni a Terrorelhárítási Központot, és nem szabad felállítani az Országgyűlési Őrséget sem - közölte az LMP, amely költségvetési módosító javaslataival a szervezetek forrásait a rendőrség és az áldozatvédelem fejezeteihez csoportosítaná át. Mintegy 8,8 milliárd forintot fordítanának a rendőrség béremelésére, további 1,5 milliárd forintból pedig közösségi rendőrség-mintaprojekteket állítanának fel - jelentette ki Dorosz Dávid, a honvédelmi és rendészeti bizottság tagja. Kocsis Máté, a honvédelmi bizottság fideszes elnöke az elhangzottakra reagálva kijelentette: ''Aki megszüntetné a Terrorelhárítási Központot, annak nem fontos a magyarok biztonsága. A TEK naponta számos műveletet hajt végre, veszélyes bűnözők elfogásában vesz részt, és rendszeresen segít a külföldön bajba jutott magyarokon is. Munkájának kiemelkedő szakmai színvonala folytán a szervezet rövid idő alatt jelentős nemzetközi hírnévre és megbecsülésre tett szert.”

Gyurcsányék örömünnepet ültek 41 szavazat miatt

Régen okozott ekkora bódulatot 41 szavazat megszerzése egy időközi önkormányzati választáson. A Demokratikus Koalíció mindenesetre közleményben éljenezte a politikai történeti bravúrt, mintegy kormányváltó erőként aposztrofálva önmagát. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a Dunaújvárosban, a 7-es számú egyéni választókerületben megtartott időközi választáson a 4028 választásra jogosult szavazópolgár közül 41-en szavaztak bizalmat Gyurcsány emberének. Így érték el az 5 százalékos választási küszöböt. Talán még ennél is viccesebb az, hogy Gréczy Zsolt, a párt szóvivője a ''nagy siker” után kárörvendően kommentálta az LMP csúfos levitézlését, mivel csak 14 voksot szerzett. Mint ahogyan a blogjában írta, az LMP szereplése nagy kudarc, és végképp nem teszi indokolttá azt a felsőbbrendűséget, amellyel a többi demokratikus ellenzéki pártot, különösen a Demokratikus Koalíciót kezelik. Indokolt lenne egy kicsivel több szerénység, vélekedett.

Kiállítás a magyar kulturális diplomácia történetéről

A külföldi magyar kulturális intézetek nem kizárólag kultúrát közvetítenek, azok a ''magyarság kisugárzásai”, ezért fontos lenne az intézményrendszer megerősítése - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Balassi Intézetben, ahol Kulturális hídfőállások címmel kiállítás nyílt a magyar kulturális diplomácia történetéről. A tárlatot megnyitó Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter megnyitóbeszédében kiemelte, hogy a magyar diplomácia már azelőtt kihasználta az ország kulturális, tudományos presztízsét, mielőtt erre a politikatudomány megalkotta a tudományos szakkifejezést. A politikus hangsúlyozta, hogy a soft power és a public diplomacy politikai terminusok az 1980-es évek végén abból a felismerésből születtek, hogy a hatalom nemcsak a katonai, gazdasági erőből, hanem az egy-egy ország attraktivitásából is származhat.

A kormány múzeumi negyedet építene

A kormány elfogadta és támogatta az új múzeumi negyed koncepcióját, ezért uniós források igénybevételével 2014-ben elindulhat Magyarország történetének talán eddigi legnagyobb múzeumfejlesztési programja. Baán László, az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes koncepciójáért felelős kormánybiztos szerint a beruházással egyedülálló múzeumi-intézményi együttállás jön létre a Városliget környékén. A projektumhoz ezért nélkülözhetetlen a liget és a Hősök terének rekonstrukciója is. A múzeumi negyed mintegy 50-60 milliárd forintból valósulhat meg, és az épületekbe az új Nemzeti Galéria, a Kortárs Művészeti Múzeum, a Magyar Néprajzi Múzeum, a Magyar Építészeti Múzeum és a Magyar Fotográfia Múzeuma költözne, valamint itt kapna helyet az újonnan megvalósuló Magyar Zeneház is.

Kékszalag-verseny a Balatonon

Az idei évben is útnak indították Balatonfüredről Európa legrégebbi és legnagyobb tókerülő versenyét, a Kékszalagot. A versenyen körülbelül 600 hajó vett részt mintegy 3000 résztvevővel. A 145 kilométeres távot 48 óra leforgása alatt kellett megtenni. A szervezők a verseny bevételéből a Magyar Hospice Alapítványt támogatták. A nagy hagyományú Kékszalag vitorlásverseny rekordját 1955 óta a Nemere 2 tartotta, amely az idén is rajthoz állt, de épp e hosszú, 57 esztendős rekordot sikerült az idei versenyen Józsa Márton kormányzásával a Fifty-Fifty katamaránnak megdöntenie.

Paprikaillatú és hímzett bélyeget nyomtat a Magyar Posta

Hímzett és paprikaillatú bélyegekkel lepi meg a gyűjtőket a Magyar Posta a kalocsai HUNFILA 2012 nemzetközi bélyegkiállítás alkalmával. A bélyegsorozat 80 forintos címletén kalocsai hímzés, a 130 forintos bélyegen pedig kalocsai paprikafüzér és a kalocsai Paprika Múzeum épületének külső részlete látható. A 80 forintos címlet különlegessége, hogy a bélyegre a kalocsairózsa-motívum valódi hímzéssel került fel, a 130 forintos bélyegen pedig a paprikamotívum különleges lakkrétege mikrokapszulákba zárva a paprika különleges illatát tartalmazza.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..