home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Hajdújárási és horgosi győzelem
Tóth Tibor
2013.08.21.
LXVIII. évf. 34. szám

A közelmúltban a Horgos 1911 Labdarúgóklub I. Horgos Kupa néven négycsapatos nemzetközi labdarúgótornát rendezett, győztese a hajdújárási Vinogradar csapata lett.

Az első elődöntőben a Tisza menti ligában induló horgosi együttes a hajrában szerzett góllal minimális, 1:0-ás győzelmet aratott a Szabadkai ligás Csantavér felett. A másik elődöntő simább volt, a Szabadkai ligás Vinogradar ugyanis 4:1-es győzelmet aratott a magyar megyei másodosztályban játszó Bordány ellen. A bronzmérkőzés sajnos, elmaradt mivel a Csantavér csapata nem jelent meg a mérkőzés helyszínén. A döntőben a Vinogradar Haskó Zsolt és Nagy Torma Ricsárd góljaival kétgólos győzelmet aratott a házigazdák felett, és megszerezte a tornagyőztesnek járó serleget. A torna végeztével Sors Róbert, a Horgos 1911 Labdarúgóklub elnöke elmondta, hogy elégedett a játék színvonalával és a játékosok hozzáállásával is, hiszen minőségi futballt láthatott a közönség.


A felnőtteknél a Vinogradar nyerte az I. Horgos Kupát

— A tornán kidomborodott a Vinogradar játéktudása, és megérdemelten nyerte meg a tornát. A mi csapatunk igyekezett ellenállni a két magasabb ligában játszó csapattal szemben, a Csantavért legyőztük, a Vinogradartól viszont kikaptunk, de úgy érzem, méltón helytálltunk. Gratulálok minden csapatnak a mutatott játékért, köszönjük a nézőknek az érdeklődést, s nagyon örülök, hogy egy színvonalas tornát bonyolíthattunk le. A Tisza menti ligában szerepelünk, célunk a bajnoki cím megszerzése. Anyagi téren még nem tudom, hogy lesz-e elegendő erőnk arra, hogy ,,végigversenyezhessük’’ az idényt ebben a ligában, de annyi segítőkész, pozitív gondolkodású ember van a klub körül, hogy remélem, ez nem ütközik problémába — mondta a klubelnök.


A pionírok között a Horgos 1911 a győztes

Pár nappal a felnőtt torna után hat csapat (SZEAC, Spartacus, Zenta, Champions, Potisje, Horgos 1911) részvételével nemzetközi gyermektornát is tartottak a határ menti településen. A magas színvonalú találkozók végén a horgosiak ünnepelhettek, mivel magabiztosan végeztek az első helyen a szegedi SZEAC és a Spartacus csapata előtt. A gólkirály a horgosi Szalma Lénárd lett, a legjobb játékos címet a szegedi Veszelka Milán érdemelte ki, a legjobb kapusnak pedig a Spartacus hálóőre, Rodić bizonyult.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..