home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Hajápolás télen
(Összeállította: re)
2014.01.25.
LXIX. évf. 4. szám
Hajápolás télen

Frizuránk folyamatosan igényli a gondoskodást, mindig tennünk kell érte, ha azt szeretnénk, hogy hajunk szép és egészséges maradjon. A téli hónapok azonban még inkább megviselik, ezért különleges odafigyelést kell szentelnünk neki.

Óvatosan a hajszárítóval!

A fagyos időben az a legfontosabb, hogy hajunkat ne szárítsuk magas hőfokon, mert ha utána kimegyünk a hidegbe, a nagy hőmérsékletváltás tönkreteheti hajszálainkat, felülete érdessé válhat.

Kevesebb hajformázót!

Télen alkalmazzunk minél kevesebb hajformázót, ezek a szerek ugyanis szintén csökkenthetik a hajszálak ellenálló képességét. Ezen felül amikor csak tehetjük, hordjunk sapkát, vagy tegyük fel a kapucnit. Így megóvhatjuk hajzatunkat és fejbőrünket a hideg levegő káros hatásaitól, mint amilyen például a vérkeringés lassítása, ami akár hajhulláshoz is vezethet.

Pakolásra fel!

Óvintézkedéseinket kiegészíthetjük különféle vitaminos hajpakolásokkal, melyeket akár otthon is el tudunk készíteni. A tojás, a méz, a különféle olajok és a sok más nyomelemekben gazdag összetevő lehet alapja egy házi pakolásnak, melytől hajunk nemcsak fényes és erős, hanem védettebb is lesz.

Ha megfázik a fejbőr

Ha a hideg hónapokban nem óvjuk megfelelően frizuránkat és a fejbőrünket, az könnyen korpásodáshoz vezethet, továbbá a megfázott fejbőr gyakran viszket, és sajnos a hajhullással is szembe kell néznünk. A hajhullás és a kopaszodás kialakulásának azonban számos más oka is lehet, ezért ha a kellő védelem ellenére is azt tapasztaljuk, hogy sok hajszálat vesztünk, forduljunk szakértőhöz, hogy minél előbb kiderüljön, mi idézheti elő a nagy hajveszteséget. A hajátültetés biztos megoldás, mely végleges segítséget nyújt régi frizuránk visszaszerzésében, olyan esetekben is, amikor más módszer már nem használ. Ennél azonban sokkal egyszerűbb, ha odafigyelünk a fejbőrünkre, és nem tesszük ki megfázásnak még a leghidegebb téli napokon sem.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..