home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Gyógyíts anélkül, hogy ártanál
(—)
2014.10.01.
LXIX. évf. 40. szám
Gyógyíts anélkül, hogy ártanál

Új gyártórészleggel bővült a Béres Gyógyszergyár Zrt. — Több mint félmilliárd forint értékű beruházással mintegy 930 négyzetméteres új gyártórészleggel bővült a Béres Cseppet gyártó Béres Gyógyszergyár Zrt. Az avatáson dr. Béres József tulajdonoson kívül ünnepi beszédet mondott még Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Szalai Ferenc, Szolnok polgármestere.

Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, hogy Béres József felfedezése az 1970-es és 80-as évek Magyarországán — a manapság közkedvelt kifejezéssel élve —rendkívül „unortodoxnak” tűnt, ő azonban vállalta a harcot, átküzdötte magát a meg nem értés, az irigység és a kuruzslás vádjának tüskebokrain.

— Munkásságát Széchenyi-díjjal tüntették ki, a Béres Csepp pedig 2013-ban hivatalosan is hungarikum lett. Béres József szellemi teljesítménye hozzájárult ahhoz, hogy az ország meg tudja őrizni szellemi súlyát, és javítani tudjon az életminőségen. Szükségünk van ezekre a „népi tehetségekre”.

Orbán Viktor hozzátette: a Béres név a magyarok gondolkodásában az egészség szó szinonimája lett. Szerinte ennél nagyobb elismerés nem kell egy gyógyszeripari vállalatnak. A kormányfő párhuzamot vont a Béres család munkássága és a mindenkori magyar kormányok munkája között.

— A Béres Csepp megerősíti a szervezet legyengült immunrendszerét. 2010 után a magyar kormánynak az a feladat jutott, hogy megerősítse a legyengített Magyarországot. Az ország lábra állításához elsősorban arra volt szükség, hogy növelni tudják Magyarország ellenálló képességét — emelte ki a miniszterelnök.

Az átadásra kerülő új üzemrész egy sikeres magyar vállalat fejlődésének újabb állomása. A Béres Zrt. tízfős családi vállalkozásból háromszáz fős vállalatcsoporttá fejlődött.

Béres József, a huszonöt éves gyógyszergyár elnöke elmondta, hogy a Béres Csepp 2000-ben gyógyszer lett, és jelenleg az immunerősítőgyógyszer-piac vezető terméke.

— A természettel harmóniában tégy az ember érdekében, gyógyíts anélkül, hogy ártanál, társadalmi és nemzeti felelősségtudattal, szorgalommal bizonyítsd igazad, munkád erkölcsi és anyagi hasznosságát, ez a mi hitvallásunk — fogalmazott Béres József.

Amikor a Béres Részvénytársaság huszonöt évvel ezelőtt létrejött, a fő cél az volt, hogy a Béres Csepp gyógyszerré váljon. Mint mondta, a készítményt a benne rejlő szellemi teljesítmény tette a magyarság egyik csúcsteljesítményévé.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..