home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Gyermekhét Kishegyesen
(m. k. o.)
2013.10.09.
LXVIII. évf. 41. szám
Gyermekhét Kishegyesen

A gyermekhét a világ számos országában kiemelt jelentőségű rendezvény. A felnőttek ilyenkor külön figyelmet szentelnek a gyermekeknek, hangsúlyozván: ők az életünk legféltettebb kincsei. A gyerkőcök pedig, mi tagadás, élvezik is e napok minden percét és programját. De ha a szülők, a tanárok, a politikusok is átadják magukat a közös mókázásnak, akkor az örömük még nagyobb.

A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola és a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény két óvodája is egész hetes színes programmal készült a gyermekhétre.

Az általános iskolások számára színházi előadással kezdődött a szeptember 30-ától október 4-éig tartó rendezvénysorozat. A noszai Hinga Művelődési Egyesület színjátszói az Aliz című előadással szórakoztatták a gyerekeket. A kedd a sport jegyében telt, és mindenki izgatottan készült a tanár-diák összecsapásra. Hatalmas küzdelmet láthatott a szurkolóközönség, minden pontért, gólért keményen megizzadtak a csapatok. Röplabdában a tanárnők hősiesen helytálltak ugyan, a fürge diáklányokat mégsem tudták legyőzni. A fiúk ellen a tanárok „válogatott”-ja vitte el a pálmát. Fociban a hetedikesek „rúgták össze a port” a tanárokkal. Izgalmas meccset nézhettek végig a szurkolók, az utolsó pillanatokban azonban a tanárok csatára lőtt gólt, s ezzel az eredmény 5 : 4 lett a javukra... Az alsósok fantáziadús hajkölteményeket mutattak be, melyek elkészítésében a szorgos anyukák is segítettek.  

A szerdai fordított nap nagy kihívás volt a tanulóknak, mivel oktatóikat, osztályfőnöküket, igazgatójukat, titkárnőjüket helyettesíthették. Még a pszichológus és a takarítónő szerepét is vállalták, sőt egyikük abban a szerencsében részesült, hogy egy délelőttre a polgármesteri karosszékbe is beleülhetett.

Csütörtökön a Csillag születik vetélkedő tartotta lázban a felsősöket, az alsósok pedig aszfaltrajzolással töltötték idejüket.

Sokak kívánságára pénteken kisállat-kiállítást tartottak, mindenki elhozhatta és bemutathatta társainak házikedvencét — ha nem volt magasabb 40 cm-nél.

Egész héten át vazulozhattak a felsős diákok és a tanárok Hajvert Ákos megbízott igazgató jóvoltából.

— Hétfőn reggel kijelöltem néhány felsős diákot és tanárt — ők lettek a Vazulok. Azt a szerepet kapták, hogy titokban minél több embert jelöljenek meg cérnával. A még „érintetlenek” pedig a játék bírójánál feljelenthették a meg- vagy kilesett Vazulokat — mesélte az igazgató.

A kishegyesi óvodások gyermekhéti programja is gazdag volt. A Pán Péter intézmény két óvodáját meglátogatták a községi és a helyi elöljárók — persze ajándékkal érkeztek. Az Együtt a legszebb elnevezésű akcióban a gyerekek rászoruló társaik számára gyűjtöttek használt ruhát. Az ovis sportnap a futballpályán zajlott le, a kispajtások különféle ügyességi vetélkedőkön vettek részt. Szerdán, a barátság napján két csoport vonattal utazott el Verbászra, és meglátogatott egy ottani óvodát. Csütörtökön, az indiánnapon a gyerekek tolldíszben vonultak ki a Hegyalja utcai térre, és ott játszottak. A hét a hódmezővásárhelyi óvónők előadásával zárult: a Kis kondás című mesefeldolgozást mutatták be pénteken.

A gyermekhéti rendezvényeket Kishegyes község önkormányzata és a kishegyesi helyi közösség támogatta.               

          

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..