home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Gyarapodó sportberuházások
Tóth Tibor
2017.06.29.
LXXII. évf. 25. szám
Gyarapodó sportberuházások

Szabadkán egyre többet költenek a sportlétesítményekre.

A közelmúltban a városi stadionban a reflektorokat adták át rendeltetésüknek, a sétaerdei medencére új ballont vásároltak, az atlétikai pálya felújítása pedig hamarosan megkezdődik. Emellett a sétaerdei sportcsarnokot légkondicionáló rendszerrel szerelik fel, valamint felújítják a palicsi Janko Pejanović Sportközpont pályáit is.


A palicsi sportközpont többi pályáját is felújítják

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere a minap megtartott sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a szerb kormány és Szabadka városa összesen 20 millió dinárt különített el a sportcsarnok légkondicionáló rendszerrel való felszerelésére, mely már nélkülözhetetlenné vált, hiszen a nyári hónapokban elviselhetetlen hőség uralkodik a létesítményben.

— A kormány már átutalta a pénzt, jelenleg a legmegfelelőbb kivitelező kiválasztása van folyamatban, a munkálatokat pedig a tervek szerint még ebben az építkezési idényben befejezzük. A palicsi sportpályákat is felújítják. Jóleső érzéssel emlékezünk az egykori ifjúsági központ pályáira, hiszen hajdanán sokat sportoltunk és barátkoztunk ott. Az említett helyszínek a nem tisztázott tulajdonjogi viszonyok miatt jócskán el voltak hanyagolva. De ezt a problémát is sikerült megoldanunk, így a pályák felújítása és rendbetétele után polgáraink rendelkezésére bocsátjuk őket — mondta Laban.

A sportcsarnok légkondicionáló rendszerrel való felszerelésében hatalmas szerepe volt olimpiai bajnok birkózónknak, Davor Štefaneknek.

— Az Európa-bajnoki ezüstérmem elnyerése apropójából Aleksandar Vučić akkori kormányfő fogadott. Beszélgetésünk során felmerült, hogy a sétaerdei sportcsarnoknak nagyon hiányzik már egy légkondicionáló rendszer. Meglepődtem, hogy a kormányfő milyen gyorsan teljesítette ígéretét. Remélem, a városban is minden ilyen sebesen halad majd, és a légkondicionáló rendszer hamar elkészül. Jövőre a Spartacus Birkózóklub lesz a házigazdája vagy az ifjúsági, vagy a serdülő-Európa-bajnokságnak. Nagy előny lesz, hogy immár nem trópusi hőség fogadja majd a versenyzőket a csarnokban. A beruházás nemcsak a birkózásnak nagy segítség, hanem az egész szabadkai sport számára is hatalmas jelentőséggel bír — mondta Štefanek, aki egyébként a Spartacus Birkózóklub elnöke is.


Légkondicionáló rendszert kap a sétaerdei sportcsarnok

Sreten Damjanović szerbiai birkózó-válogatott és a Spartacus birkózóinak edzője köszönetet mondott Labannak és Simovićnak az egyre jobb feltételek megteremtéséért.

— Klubunk 36 olimpiai, világ- és Európa-bajnoki éremmel büszkélkedhet: a legtöbb trófeát birtokló klub vagyunk a világon. Davor valami olyasmit ért el, ami nehezen múlható felül, viszont az ő segítségével további bajnokokat szeretnénk nevelni. Mint minden évben, az idén is az országos csapatbajnoki aranyérem megszerzését tűztük ki célul, és úgy érzem, ez most sikerülni fog — mondta Damnjanović.

Hamarosan megkezdődik az atlétikai pálya felújítása, mely Szabadka városa, a Stadion Kommunális Közvállalat és a Szerbiai Atlétika-szövetség támogatásával valósul meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..