home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Griezmann, a biztos lábú ítélet-végrehajtó
Tóth Tibor
2016.07.08.
LXXI. évf. 27. szám

Elődöntő: Franciaország–Németország 2:0 (1:0)

Marseille, Vélodrome, 64 078 néző. 
Vezette: Rizzoli (olasz).
Gólszerző: Griezmann (45+2., 72. — az elsőt 11-esből)
 

FRANCIAORSZÁG: Lloris — Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra — Pogba, Matuidi – Sissoko, Griezmann (Cabaye, 92.), Payet (Kanté, 71.) — Giroud (Gignac, 78.). 

NÉMETORSZÁG: Neuer — Kimmich, Höwedes, J. Boateng (Mustafi, 61.), Hector — Kroos, Schweinsteiger (L. Sané, 79.), Can (Götze, 67.) — Draxler, Özil — Th. Müller.

Az első negyedóra a franciák jegyében telt, majd ezután a németek átvették az irányítást, és néhány lehetőséget kialakítottak Lloris kapuja előtt, de a francia hálóőr eszén nem tudtak túljárni.

A félidő végén Schweinsteiger ugrott fel Evrával fejelni, akinek fejéről a labda a német játékos kezére pattant, Rizzoli pedig egy kis gondolkodás után a fehér pontra mutatott. Az ítéletet Griezmann magabiztosan hajtotta végre, így francia előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőben újabb csapás érte az egyébként is tartalékos német védelmet, miután Boateng megsérült, és le kellett vonulnia a pályáról.

A találkozó a 72. percben dőlt el, amikor Pogba középre adását Neuer Griezmann elé ütötte, aki talppal megszerezte csapata második találatát. A németek természetesen még ekkor sem adták fel, a mérkőzés végéig a szépítésre törekedtek, de ezen az estén nem tudták bevenni Lloris kapuját.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..