home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Gomez nem hibázott
Tóth Tibor
2016.06.21.
LXXI. évf. 24. szám

C-CSOPORT, 3. FORDULÓ: Észak-Írország—Németország 0:1 (0:1)

C-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Észak-Írország—Németország 0:1 (0:1)

Párizs, Parc des Princes, 44 125 néző. Vezette: Turpin (francia).

Gólszerző: Gomez (30.)

ÉSZAK-ÍRORSZÁG: McGovern – A. Hughes, McAuley, Catchcart, J. Evans – J. Ward (Magennis, 70.), C. Evans (McGinn, 84.), S. Davis, Norwood, Dallas – Washington (K. Lafferty, 59.). 

NÉMETORSZÁG: Neuer – Kimmich, J. Boateng (Höwedes, 76.), Hummels, Hector – Khedira (Schweinsteiger, 69.), Kroos – Th. Müller, Özil, Götze (Schürrle, 55.) – Gomez. 

A német nyomás félórai játék után érett góllá, amikor Özil-Gomez-Müller volt a labda útja, az addig három helyzetet elpuskázó Bayern-csatár lekészítette a labdát Gomez elé, aki nem hibázott. A félidő végéig megduplázhatta volna előnyét a Nationalelf, de Müller ígéretes helyezetből a felső lécet találta el. A németek az első félidőben 14 alkalommal vették célba az észak-írek kapuját, ami rekord ezen az Eb-n. A németek csoportelsőként jutottak a nyolcaddöntőbe, az észak-írek veresége pedig azt jelentette, hogy az utolsó forduló eredményétől függetlenül a magyar válogatott bejutott a legjobb tizenhat közé.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..