home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Gáspár Laci autójában
Zvekán Péter
2018.01.04.
LXXII. évf. 52. szám
Gáspár Laci autójában

Gáspár Laci valóban egy nem mindennapi fickó. Noha voltak próbálkozásai fiatalabb korában, az igazi karrierjét a Megasztárban kezdte, aztán saját albumai jelentek meg, és végül hivatásos celebbé alakult át.

Az írásom apropója az, hogy megértsük a Gáspár Laci-jelenséget, valamint az, hogy több év után végre ismét saját dalt adott ki. Hivatalosan csak január 5-én fog megjelenni.

Kezdjük az elején. Mint már fentebb írtam, Laci Magyarországon akkor tett szert hírnévre, amikor ő lett a TV2 Megasztár című énekes vetélkedőjében a harmadik befutó, egyúttal 2004 legjobb férfihangja. Az első két helyezett ugyanis nő volt, név szerint Tóth Vera és Oláh Ibolya.

Ezt a sikert meglovagolva, Laci elkezdte ontani a funky hangzású számokat. Olyan slágereket hallhattunk tőle, mint a Hagyd meg nekem a dalt, az És mégis forog a Föld, a Bárhol jársz vagy a Szekeres Adriennel közösen felvett Kikötők. A jó daloknak köszönhetően egyre népszerűbb lett, majd következtek a díjak és az elismerések. Eddig kétszeres Comet- és Fonogram-díjas, lemezei platina minősítést kaptak, és volt, mely be is aranyozódott, egyszóval jócskán megindult a szekér.

Aztán 2013-ban egy nagyon fura dologra szánta el magát, mivel a Plastikheaddel közösen elkészített, A szeretet él című dallal benevezett A Dal nevű vetélkedőbe. Felteszem a kérdést: miért? Számomra annyira furcsa, amikor Magyarországon már befutott énekesek egy ilyen vetélkedőben próbálkoznak. Értem én, hogy csak így lehet kijutni az Eurovízióra, de akkor is. Azt valahogy sokkal jobban el tudom fogadni, amikor az ismeretlen ByeAlex elnyeri a közönség tetszését, és ő képviseli Magyarországot, viszont egy ismert előadótól ez nekem akkor is fura. Szóval próbálkozott egyszer, majd még egyszer 2016-ban a Love and Bass című saját szerzeményével, mely nem nyert ugyan, de a slágerlistákon szépen szerepelt.

Közben Laci keményen „celebkedett” is. 2013-ban szerepelt A nagy duettben, 2015-ben pedig a Sztárban sztár című műsorban főleg a női produkcióival lopta be magát a közönség szívébe. Ez annyira jól sikerült neki, hogy abban az évben ő lett Magyarország legsokoldalúbb előadója, hiszen megnyerte a versenyt. 2016-ban és 2017-ben mentorként láthattuk a magyarországi X-Faktorban, az idén Radics Gigi, Puskás Peti és ByeAlex volt rajta kívül a zsűri tagja.

Nos, egészen idáig kellett elmennünk, hogy végre rátérhessek a hivatalosan csak jövőre megjelenő, Az autómban című új dalra. Ezt ugyanis Laci ByeAlexszel közösen készítette el. Noha kizárólag Laci énekel, és az ő számaként is van bejegyezve, a dalszerzésből ByeAlex is keményen kivette a részét. Ezért is mondják sokan, hogy Az autómban az X-Faktornak köszönhetően születhetett meg. A zeneszám szerintem ismét funkyra sikeredett, bizonyos retró stílusjegyekkel ötvözve, mely kombináció egyébként mostanában egyre népszerűbb. A refrén szövege pedig annyira bugyuta, hogy személy szerint én már élvezem.

A vadonatúj dalt még sehol sem találhatjátok meg, viszont a rádiók már játsszák. Hallgassátok ezért a többi közt a Pannon Rádiót is, januártól pedig szerezzétek be a szerzeményt, ha elnyeri a tetszésetek.  


A nyitóképen Gáspár Laci (nlc.p3k.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..