home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
GY. F. és a mindennapok
Talpai Lóránt
2009.11.18.
LXIV. évf. 46. szám

Sok-sok hír érkezett az utóbbi napokban a ,,szépemlékű' miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc felől. Talán a visszatérését is fontolgatja, újra a végső harcra szólítja fel baloldali bajtársait, a magánéletében pedig az az újdonság, hogy birtokba vette új ingatlanját, ezenkívül szórakozott a forradalom l...

Sok-sok hír érkezett az utóbbi napokban a ,,szépemlékű' miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc felől. Talán a visszatérését is fontolgatja, újra a végső harcra szólítja fel baloldali bajtársait, a magánéletében pedig az az újdonság, hogy birtokba vette új ingatlanját, ezenkívül szórakozott a forradalom leverésének napján.
Mindenekelőtt azonban megdorgálta a téli álomba burkolózott szocialistákat, akik talán a kormányzást követő időszakon, borúsabb jövőn, esetleg megszűnő funkciókon, állásokon elmélkednek.
Demokraták, ébresztő! -- ordította tele torokból Gyurcsány, az MSZP választmányának jubileumi ülésén, pártársai fülébe. Hogy ők lennének-e Magyarország demokratái, az persze ismerve ez elmúlt évtizedeket, rendkívül kétséges, de mindenesetre ők még mindég elhiszik ezt magukról. Talán ez az egész ország nagy pechje.
Gyurcsány Ferenc azonban mindezt nem így gondolja, továbbra is úgy látja, hogy az ország csalódott, mert nehezebb az útja annál, mint amit elképzelt magának és amit ők szerettek volna ajánlani neki, s az illúzióvesztés légkörében él. Hangsúlyozta ugyanakkor, ez nem ok arra, hogy megijedjenek azok, akik a nemzeti progresszió ügyét képviselik. Kiemelte: vannak olyanok, akik évek óta azt akarják elérni, hogy ők meghátráljanak, féljenek, elveszítsék a hitüket és csendben maradjanak. ,,Rázzátok már meg magatokat!' -- mondta a politikus, és azt kérdezte a szocialistáktól, olyan országban akarnak-e élni, ahol a gyalázatos beszéd lesz az úr.

A Fidesz soraiból Szijjártó Péter reagált az elhangzottakra:

Gyurcsány Ferenc el sem ment, hanem a függöny mögül igazgat. Sőt úgy véli , hogy Bajnai Gordon kormányfőt is ő mozgatja. Minden ugyanúgy zajlik, mint korábban: politikai döntések születnek, manipulálják a gazdasági adatokat -- szögezte le a Fideszes politikus.
A Fidesznek mindenesetre nem lenne túlságosan rossz Gyurcsány Ferenc visszatérése, mivel akár bele is illik a saját maga által vázolt forgatókönyvbe. Tehát akár azt is lehetne állítani, hogy a Fidesz forgatókönyvét követi Gyurcsány Ferenc, ha visszatér, és többször megnyilatkozik a maga szokásos módján. Hiszen csakis a legelfogultabb szocialistákat tudja mozgósítani, mivel a társadalom egészén belül továbbra is rendkívül nagy elutasításban van része.
Ezért folyik a titkolódzás valójában a valódi, avagy a formális, funkciót felvállaló visszatéréséről, mert ha ez megtörténne, akkor részben lehullana a lepel arról, hogy teljes mértékben ő irányítja tulajdonképpen Bajnai Gordont a háttérből.

Birtokba vették kötcsei házukat Gyurcsányék

Már be is költözött kötcsei házába családjával Gyurcsány Ferenc. Hétfői blogbejegyzésében azt írta, hogy a hétvégén a kertet rendezték, fákat ültettek a gyerekekkel.
A volt miniszterelnök szerint a helyiek nem ijedtek meg, néhányan még segítettek is. Leszögezte, hogy nem vonul el a világ elől, nem vonul vissza, életük és munkájuk továbbra is Budapesthez köti a családját. Úgy vélte, most a költségvetés elfogadása a legfontosabb, eközben pedig helyi pártszervezetek fórumain vesz részt. Gyurcsány Ferenc -- sajtóhírek szerint -- 66 millió forintért vette meg a kúriát Dés László zenésztől.

Egy kis buli a forradalom leverésének napján

Felháborítónak nevezte Horváth László, a Fidesz pétervásárai választókerületének elnöke, hogy a szocialisták Hevesben éppen november 4-én ünnepelték a párt 20. születésnapját.
Nyílt levelében a politikus kifejtette: a szocialisták szerinte durván megsértették a nemzetet azzal, hogy a párt megyei vezérkara Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökkel együtt éppen az 1956-os forradalom leverésének a napján tartott ''bulit” Füzesabonyban. Mint fogalmazott: november 4-e történelmünk egyik legtragikusabb napja, az 1956-os magyar forradalom véres leverésének napja. 1956. november 4-én szovjet csapatok özönlötték el Magyarországot és vérbe fojtották a forradalmat. Ez a nap sikert hozott Kádár Jánosnak, de tragédiát és vért a nemzetnek -- hívta fel a figyelmet.
Felháborodását magyarázva utalt arra: amikor az ország fejet hajtva az áldozatokra emlékezik, akkor különösen elítélendő ez az ünneplés, mert ''a valóság az, hogy amiképpen az elődeik 1956 után, úgy mára ők is a csődbe vezették Magyarországot”. Ebben a helyzetben felszólítja a szocialistákat, hogy kérjenek bocsánatot az '56-os forradalmat követő megtorlás áldozatainak hozzátartozóitól, a megkínzott és megtiport túlélőktől és az egész nemzettől

Kizavarták az újságírót, amikor Gyurcsány beszélni kezdett

A huszadik születésnapját zárt körű bulin ünnepli a füzesabonyi MSZP. Az eseményre meghívást kapott a megyei internetes oldal munkatársa is, de amikor Gyurcsány megkezdte beszédét, kiküldték a teremből.
A bulin a házigazdákat képviselő Korózs Lajos államtitkár, a körzet országgyűlési képviselője azt mondta, azért Gyurcsányt hívták, mert a tagság őt akarta. Erre rímelt Beer Ferencné megyei közgyűlési alelnök felvezetője is, amelynek során így jelentette be a színpadra lépő egykori miniszterelnököt: itt van az ember, akit régóta nélkülözünk.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..