home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Fürdőgolyó házilag
(Összeállította: re)
2014.08.13.
LXIX. évf. 33. szám
Fürdőgolyó házilag

A szódabikarbónának bőrpuhító, tisztító, fertőtlenítő hatása van, és bőrradírnak is jó. Pedikűrözéskor is hasznunkra lehet, hiszen szagtalanít és megakadályozza a lábgombásodást. A levendulaolaj megnyugtat, kellemes pihenést ígér. Sebgyógyító hatású, kiváló ekcémára, pattanásgyógyító és körömgombaölő.

Egy nehéz nap után, elalvás előtt fürdővízbe csepegtetve ajánljuk, a felhasználásával készült kisebb golyókat pedig lábáztatáshoz.

Amire szükségünk lesz: 1 csomag szódabikarbóna (50 g), 2 csomag citromsav (kb. 20-25 g), 25 g kukoricakeményítő, 1 evőkanálnyi tengeri só, 2 evőkanálnyi olívaolaj vagy szőlőmagolaj, 10-15 cseppnyi levendulaolaj, szárított levendula, 1 evőkanálnyi víz.

Elkészítése:

Előbb a száraz alapanyagokat keverjük össze, majd az olajakat és a szárított levendulát. Ezután adjunk az egyveleghez egy nagyon kevés vizet, és újra keverjünk. Mindezt addig ismételjük, amíg a massza gyúrhatóvá nem válik. Ekkor már ne adagoljunk hozzá több vizet, csak nedves kézzel alakítsunk golyókat, vagy nyomjuk a masszát különféle formákba. Fél napig hagyjuk száradni, majd csomagoljuk be.

Fontos! A vizet nem szabad a masszához önteni — mert az felpezseghet —, hanem óvatosan spricceljük egy fecskendőből. A kezünk is csak nedves legyen, ne vizes! Mivel a készítményben nincs tartósítószer, ajánlatos egy hónapon belül felhasználni. Tároljuk száraz helyen.

Tipp:

A fürdőgolyókhoz adható kamilla-, körömvirág-, levendula- vagy rózsaszirom, esetleg menta- és citromfűlevél is — természetesen szárítva.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..