home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Folytatódik a program
(Tha)
2016.11.18.
LXXI. évf. 46. szám

Folytatódik a budapesti Pető András Főiskola és a Magyar Nemzeti Tanács komplex személyiségfejlesztési programja, amelyet a központi idegrendszeri sérülésekkel küzdő vajdasági magyar gyermekek és felnőttek számára hívtak életre — jelentette be Zentán az újságíróknak Csuka Pál, a Pető András Főiskola nemzetközi projektekért felelős vezetője és Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke.

A Pető András Főiskola és a Magyar Nemzeti Tanács közös projektumát a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

A Pető András Főiskola szakemberei a tavalyi év decemberében három helyszínen, Zentán, Szabadkán és Kishegyesen szervezték meg az érdeklődők állapotfelmérést, majd az intézet konduktorai a kiválasztott családoknak háromhetes intenzív kurzust tartottak Zentán. Mivel a résztvevők visszajelzései rendkívül kedvezőek, az illetékesek tervbe vették a fejlesztőprogram folytatását. A jövő évben, február végén vagy március elején újabb szűréseket végeznek a jelentkezők körében, míg a kurzusra valószínűleg április végén, a húsvéti ünnepek után kerül majd sor. A helyszín ismét Zenta lesz, de a szakemberek nem zárkóznak el attól sem, hogy az ősz folyamán igény szerint más településeken is megtartsák a tanfolyamot.

Csuka Pál elmondta, a Pető-módszer abban különbözik a többi terápiás eljárástól, hogy komplex fejlesztésre törekszik és nem csupán a mozgás, a beszéd vagy a szellemi képességek erősítésére helyezi a hangsúlyt. A foglalkozásokba igyekeznek bevonni a szülőket és a hozzátartozókat is, mert meg kell tanítani őket, hogy három hét után miként tudják otthon is folytatni a fejlesztő tevékenységeket.

Az érintettek a felméréssel, illetve az intenzív kurzussal kapcsolatban rövidesen bővebb tájékoztatást is találhatnak a Magyar Nemzeti Tanács honlapján.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..