home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2018.12.21.
LXXIII. évf. 50. szám
Filmtabletták

A Bohém rapszódia a valaha készült legsikeresebb zenészfilm — Kurt Russel és a karácsony — Már előzetes is van, mi pedig olvadunk: készül az élő szereplős Oroszlánkirály!

A Bohém rapszódia a valaha készült legsikeresebb zenészfilm

Bár a kritikusokat eléggé megosztotta, és igencsak vegyes fogadtatásban részesült, a Queen-életrajznak tekinthető Bohém rapszódia megállíthatatlan a jegyeladások tekintetében. Arról már írtam, hogy a bemutató hétvégéjén külföldön és Amerikában is rengeteg pénzt termelt, a legfrissebb adatok viszont még a legvadabb elképzeléseinket is túlszárnyalták. A mozi jelenleg több mint 539 millió dolláros bevételnél jár, ezzel pedig két rendkívül sikeres, hasonló stílusú életrajzi filmet is megelőzött. Az N.W.A. hiphopegyüttes életéről szóló Straight Outta Compton például „csak” 200 milliót hozott a konyhára, a Ray Charles-biográfia pedig jócskán 200 alatt teljesített. Így is valóságos csoda, hogy a Bohém rapszódia nem lett bukás — a rendezőcsere, a készítőknek a nem éppen a tényekre épülő forgatókönyve és ötletei sem jósoltak túl rózsás jövőt a Queen-filmnek. A prognózisok szerint ennek a mozinak valójában meg kellett volna buknia, ehelyett viszont Rami Malek energikus játéka, a Queen rajongóinak a feltétlen szeretete és persze a Freddie Mercury-legenda megmentette az alkotást. Annyira, hogy a zenekar ismét a toplisták élvonalába került.
 


 

Kurt Russel és a karácsony

A Netflix streamingszolgáltatás előfizetői akár már ma is megnézhetik az első nagy karácsonyi durranást, melyet ráadásul a ’80-as évek akciósztárja, Kurt Russel nyújt át nekünk, mindennemű tudományos vagy magasröptű gondolatcsokrok nélkül. A The Christmas Chronicles tehát már elkészült, és máris túl van a 200 milliós megtekintésen. A Netflix szóvivője egy újságnak talán egy kissé túlozva azt nyilatkozta, hogy a 200 milliós streamingszám azt jelenti, hogy ha nem az interneten, hanem a moziban mutatják be, akkor a film a nyitóhétvégéjén is pontosan ennyi bevételt hozott volna. A Netflix egyébként arról is ismert, hogy nem igazán szereti megosztani a nézettségi adatokat a nagyérdeművel. A The Christmas Chronicles november 22-én jelent meg, és egy testvérpár kalandjairól szól, aki mindenáron le akarja videózni a Télapót (Kurt Russelt). Mivel eléggé túlzásba viszik az akciózást, a Télapó szánja lezuhan, a gyerekek és felnőttek karácsonyát pedig már megint meg kell menteni.

 

Már előzetes is van, mi pedig olvadunk: készül az élő szereplős Oroszlánkirály!

A Disney már tavaly világossá tette, hogy óriási pénzösszegek ráfordításával folytatja klasszikus rajzfilmjei élő szereplős változatainak elkészítését, 2019-ben pedig jön is Az oroszlánkirály, melynek rövid előzetese máris megtekinthető a legnagyobb videómegosztókon. Az eredeti rajzfilmet még 1994-ben mutatták be, óriási sikerrel. A kritikusok szerint egyébként ez minden idők legjobb Disney-filmje, melyhez annak idején maga Elton John írt zenét. Továbbá számos, kevésbé sikeres folytatást is szült, melyek leginkább DVD vagy Bluray-lemezek formájában éltek tovább. Nem újdonság az élő szereplős CGI-megoldás, vagyis a számítógépes grafika használata a Disney részéről. Elkészült már a Csipkerózsika, a Hamupipőke és A dzsungel könyve feldolgozása is. A Disney elszántságát pedig nagyon jól szemlélteti, hogy jövőre nemcsak egy, de mindjárt három ilyen alkotás is készül majd. Érkezik a Dumbo, méghozzá a legendás Tim Burton rendezésében, továbbá az Aladdin is, melyet Guy Ritchie, a Blöff direktora felügyel. Az oroszlánkirályt 2019 júliusában láthatjuk majd, Jon Favreau rendezésében, a főbb szerepekhez pedig James Earl Jones és Donald Glover kölcsönözte a hangját.


Nyitókép: Imdb.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..