home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2018.08.16.
LXXIII. évf. 32. szám
Filmtabletták

​​​​​​​Korábban érkezik az új Bosszúállók, mint hittük! — Kétórás változat készült a Hobbit-trilógiából — Carrie Fisher is benne lesz a kilencedik Star Warsban

Korábban érkezik az új Bosszúállók, mint hittük!

2019. április 25-e az új dátum, másfél hónappal a Marvel Kapitány bemutatása után. Az eredeti, májusra beharangozott premierhez képest nagyon is örvendetes ez a hír. Kevin Feige és csapata ezúttal sem bővelkedik pluszinformációkban, félelmetesen tehetségesek a titkolózásban, így pontos választ a bemutatóig biztosan nem tudunk majd szerezni arról, hogy mi lesz az őrült titán, Thanos sorsa. Rajongói elméletek hada foglalkozik az internet berkeinek különféle bugyraiban azzal, hogy le lehet-e győzni Thanost, és hogy a filmes változatban ki marad majd életben, illetve kinek kell végleg távoznia a Marvel-univerzumból. További jó hír, hogy egyelőre úgy áll, világszerte ugyanakkor mutatják be a Végtelen háború második részét, így nem kell attól félni, hogy óvatlanul szörfölgetve a neten vagy a Facebook üzenőfalán spoilerekbe futunk majd. De azért jobb félni, mint megijedni: inkább ne netezgessünk a bemutató idején, helyette talán jobb, ha elolvassuk az eredeti Marvel-képregényt, mely a könyvesboltokban is hozzáférhető. Más, mint a film, tele van olyan karakterekkel, akik a moziváltozatban nem kaptak szerepet, különféle licencgondok miatt. És garantáltan a vége sem ugyanaz, mint a Bosszúállóknak.

 

Kétórás változat készült a Hobbit-trilógiából

A Gyűrűk Ura monumentális epizódjai után, mely mű minden idők egyik legjobb — de legalábbis a legsikeresebb és a legtöbb bevételt produkáló — trilógiája lett, nem lepett meg sokakat a hír, hogy Tolkien előzménytörténetét, a Hobbitot is filmre viszik. Az már annál viccesebb volt, hogy ebből is egy soha véget nem érőnek tűnő sztorit, sőt, egy újabb trilógiát készített Steve Jackson csapata. A Gyűrűk Ura annak idején összesen 17 Oscar-díjat kapott különféle kategóriákban. Zsákos Bilbó kalandjaiból eredetileg két film készült volna a mintegy 200 (!) oldalas regény nyomán, végül azonban egy több ponton is elnyújtott, sokszor pedig ásítozós és unalmas történetfolyam lett, mely sokkal inkább tekinthető rajongói ajándéknak.

Az egyszeri nézők közül a legújabb felmérések szerint is csak kevesen szerették, ettől függetlenül jól muzsikált a jegypénztárnál. Persze akadtak benne zseniális pillanatok, melyekre Topher Grace is többször utalt. Az Azok a 70-es évek egykori sztárja annak idején már a Star Wars előzményeiből is kreált egy 85 perces filmet, most viszont a Váratlan utazást, a Smaug pusztaságát és Az öt sereg csatáját gyúrta egybe, így lett a több mint 500 perces moziból egy kétórás, jóval emészthetőbb film. Topher Grace alkotásait többször is tiltották a letöltőoldalak, így nem lesz meglepő, ha a hobbitsztorit sem találjuk majd meg olyan könnyen. Egyébként azt nyilatkozta, tisztában van vele, hogy ezeket a franchise-okat a pénz hajtja, ő azonban mégis jobban szereti, amikor a művészeté a főszerep.

 

Carrie Fisher is benne lesz a kilencedik Star Warsban

A forgatás nemrég kezdődött el Londonban, és az egyelőre még név nélküli produkcióban Az ébredő erő című részhez forgatott jeleneteket használják fel. Véget ért ugyanis a vita, a Disney-nél úgy döntöttek, az új filmben nem pótolják mással Leia hercegnőt (mint ismeretes, Carrie Fisher váratlanul hunyt el 2016 karácsonyán). J. J. Abrams rendező elmondta, nagy munka volt minden kimaradt jelenetet összegyűjteni, viszont ragaszkodtak ahhoz, hogy Fisher előtt újra tisztelegjenek. A kilencedik részben visszatér Mark Hamill és Anthony Daniels is, aki C-3PO-t alakítja. Lando Calrissian szerepében Billy Dee Williams érkezik majd, aki a legújabb trilógia eddigi epizódjaiban nem jelent meg. Daisy Ridley, Oscar Isaac, Adam Driver, John Boyega és Lupita Nyong’o is ott lesz a következő részben, melyet a bejelentés szerint 2019. december 20-án mutatnak majd be.


Nyitókép: Imdb.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..