home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2018.07.25.
LXXIII. évf. 28. szám
Filmtabletták

​​​​​​​Lesz-e valaha Boba Fett-film? — Készül az új Robotzsaru — Készül az igazi Joker-film

Lesz-e valaha Boba Fett-film?

Mivel a Solo-mozi bevétel szempontjából erőset bukott, a Disney szakemberei minden jel szerint azt fontolgatják, hogy egyszerűen kukába vágják a Star Wars-történetnek elkeresztelt sorozatot, mely a nagyobb folytatások között, kétévente adott volna egy-egy pluszélményt a rajongóknak. Az antológiafilmek sorában ott van a Zsivány Egyes, mely nagyon élvezetesre sikerült, a Solo viszont emberemlékezet óta az első Star Wars-mozi, mely még az előállítási költségeket is alig hozta vissza. Más szóval: a filmsorozat élete első bukását élte meg, így az Obi-Wan-projektum is kétséges, a Boba Fett-film viszont egyelőre úgy tűnik, még elméletben sem forog. James Mangold rendező megcáfolta a film körüli pletykákat a Twitteren, jelezve, hogy éppen a Ford vs. Ferrari című mozit forgatja, melyben „nem lesznek mandaloriak”. Jó hír viszont, hogy az új trilógiát, melyet talán két-három év múlva láthatunk, már Rian Johnson rendezi, aki a Disney részéről valóban jó választásnak tűnik. Egy tapasztaltabb rendező szárnyai alatt ugyanis talán elkerülhetőek lesznek a Soloéhoz hasonló bukások.

 

Készül az új Robotzsaru

Alex Murphy, a legendás robotzsaru visszatér, méghozzá az MGM gondozásában, egy régóta megérdemelt, erősen felnőtteknek szóló folytatásban. Négy évvel ezelőtt elkészült a karakter 12-es karikás, gyerekes újragondolása, mely finoman szólva is kiégette az áramköreinket. Ez viszont már a Robocop Returns, mely bizony ott folytatja, ahol Paul Verhoeven 1987-ben abbahagyta: de ami a legjobb, az eredeti írók, Michael Miner és Ed Neumeier forgatókönyve alapján! A Terminator-folytatások koncepciójához hasonlóan tehát úgy tesznek, mintha a második, harmadik rész nem történt volna meg (pedig a Robotzsaru 2-t imádtam), és elkészítik a Verhoeven-féle Robotzsaru eredetileg tervezett folytatását, a több mint harmincéves vázlatok alapján. A rendező pedig Neill Blomkamp, aki a District 9 című, űrlényekkel és politikával telepakolt, nagyszerű sci-fit is jegyzi. Így tehát megvannak a feltételek ahhoz, hogy minden idők egyik legjobb akciófilmje végre igazi folytatást kapjon. Már csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy mikor.

 

Készül az igazi Joker-film

Hivatalosan is bejelentették, hogy szeptemberben valóban elkezdődik a Joker eredettörténetét feldolgozó mozi, melyben a legendás pszichopatát — és Batman legkeményebb ellenfelét — Joaquin Phoenix játssza majd. Todd Philips rendező készíti, akinek a Másnaposok című trilógiát is köszönhetjük (vagy nem, ki-ki döntse el maga). Nagyon valószínűnek tűnik, hogy Alan Moore Batman-mesterműve, a Gyilkos tréfa című képregény adja majd a film alaptörténetét. Az elmúlt években persze ott volt Jared Leto és az Öngyilkos osztag is, viszont ez az alkotás egy teljesen más jellegű, punk-hipster Jokert adott nekünk. Most azonban a film- és képregény-történelem egyik legkomplexebb karakterét Joaquin Phoenix kapta meg, akinek már csak azért sem volnánk a helyében, mert ez egy kőkemény megbízás. Jó és rossz hír egyszerre, hogy a film 55 millió dollárból készül, mely összeg nem túl nagy ugyan, de mégis teret engedhet a rendezői kreativitásnak. 2008-ban A sötét lovag Jokere teljesen egyedi volt, Phoenix pedig saját szavai szerint egy érettebb, egyúttal betegebb figurát szeretne bemutatni. A DC-moziverzumba egyelőre nem tudjuk, miként illeszkedik majd, ám a San Diegó-i Comic-Conon biztosan erre is fény derül.


Nyitókép: joker_ign.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..