home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2017.07.05.
LXXII. évf. 26. szám
Filmtabletták

Készül a Watchmen tévésorozat — Visszavonul Daniel Day-Lewis — Jumanji: Welcome to the Jungle — Nem mindenhol utálják a Múmiát

Készül a Watchmen tévésorozat

A képregényműfaj egyik abszolút csúcsa a Watchmen, Alan Moore talán legjobb alkotása. Zack Snyder néhány évvel ezelőtt nagyszerű adaptációt készített belőle, melyet valósággal zabáltak mind a kritikusok, mind pedig a nagyérdemű. Snyder ráadásul óriási fába vágta annak idején a fejszéjét, hiszen a megfilmesíthetetlennek hitt képregénysorozatot valóban vérrel-verítékkel sikerült csak mozivászonra vinni. A 2009. évi filmből ráadásul egy 215 perces rendezői változat is készült. Ha csak most találkozunk vele, és szívesen pótolnánk a lemaradást, akkor mindenképp ezt a bővített változatót nézzük meg. A film sikerét csaknem tíz évvel később is meglovagolják, hiszen az HBO egy tévésorozatot készít belőle. A munkálatok már javában folynak, a forgatókönyvet pedig Damon Lindelofra bízták, aki egyebek mellett a Lost — Eltűntek, a Prometheus, valamint A hátrahagyottak című alkotásokért is felelős.

Visszavonul Daniel Day-Lewis

Generációjának egyik legismertebb és legjobb színésze, a Vérző olaj, a New York bandái, a Lincoln és még számtalan remek film szereplője, Daniel Day-Lewis végleg visszavonul — írja a Variety. A háromszoros Oscar-díjas színésznek még egy filmje van hátra, az ’50-es évek londoni divatvilágában játszódó Phantom Thread, melyet Paul Thomas Anderson rendezővel közösen készít. Day-Lewis egyelőre valamiért úgy érzi, döntése nem szorul részletes magyarázatra. Ügynöke szerint végtelenül hálás a közönségének és az összes munkatársának. Személyes elhatározásról van szó, melyről később sem óhajt majd beszélni. Az angol színész egyébként egyszer már felhagyott ezzel a szakmával, és állítólag cipésznek állt. Martin Scorsese győzte meg arról, hogy térjen vissza a New York bandáiban. Day-Lewis egyébként is rendkívül finnyás a szerepeket illetően: 1997 és 2002 között például egyáltalán nem forgatott semmilyen mozit. Reméljük, hogy mindez csak múló szeszély nála.

Jumanji: Welcome to the Jungle

Javában tart az 1995. évi klasszikus családi kalandfilm és vígjáték, a Jumanji folytatásának forgatása. Kevin Hart, Jack Black és Dwayne Johnson szerepelnek majd benne, a misztikus társasjátékot pedig misztikus videojátékra cserélték. Az eredetiben a néhai Robin Williams formálta meg Alan Parrisht. Jack Black elmondta, a film Williams emléke előtt is tisztelegni kíván. Az új Jumanji főhősei a videojátékba keveredve próbálják meg legyőzni a dzsungelt és a különféle vadállatokat, közben pedig folyamatosan az Alan Parrish által hátrahagyott nyomokba és segítségbe futnak. Ezért ha a számítógépes technika által nem is, de gondolatban Robin Williams mindenképp ott lesz a kalandorokkal. Reméljük, szeretni fogják majd a nézők. A megjelenés az idén decemberben, az ünnepi szezonra várható.

Nem mindenhol utálják a Múmiát

A rendkívül negatív kritika és a gyenge amerikai nyitóhétvége ellenére a világ számos országában nagyon jó számokat produkált a Universal rémuniverzumának új kalandja. Tom Cruise filmje valóban gyengécskére sikeredett, sőt, a bevételt tekintve anyagilag is csúnyát bukott: több mint másfél hét kellett ahhoz, hogy átlépje az ötvenmillió dolláros bevételt az USA-ban. A nemzetközi porondon viszont teljes a siker: a mozi két hétvégén is sorra nyerte a versenyt, 68 piacról mintegy 53 milliót kalapoztak össze a készítők. A hollywoodi filmes berkekből többen esküsznek rá, hogy az amerikaiak egyszerűen csak egyre kevésbé vevők Tom Cruise-ra. Hamarosan kiderül, hogy a kiégőben levő mozisztár a Top Gun folytatásával vissza tudja-e lopni magát a közönség szívébe.


A nyitóképen: Jumanji: Welcome to the Jungle (Imdb.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..