home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Fessük ki a lakást!
(re)
2015.05.05.
LXX. évf. 18. szám
Fessük ki a lakást!

A tavaszi jó idő kiváló alkalom arra, hogy felújítsuk, kifessük az otthonunkat. Ez utóbbi nem csupán esztétikai, hanem egészségügyi szempontból is ajánlatos — legalább kétévente.

A legfontosabb szempont, hogy a lakásunk falait olyan színűre fessük, amely jó hatással van a lelkivilágunkra. A vidám, élénk színek jókedvre derítenek, de a harsányak akár agressziót is ébreszthetnek. A kék szín hideget sugall, ezért ne fessük kékre a nappalit vagy a hálószobát! A relaxációra legalkalmasabb falszínek: a sárga árnyalatai (kivéve a citromsárgát), a halvány narancssárga, a barack- és a tejeskávészín. A zöld is nyugtató hatású, akárcsak a rózsaszín, ezért ezt is bátran kombináljuk a fehérrel vagy a bútorokhoz, függönyökhöz illő színárnyalattal.

Ne feledjük: a világos színek optikailag növelik a teret, ezért az apró előszobát, gyermekszobát, konyhát fessük fehérre. Igaz, hogy könnyen piszkolódik, ezért, ha tehetjük, használjunk mosható falfestéket, mely a legtöbb szaküzletben már kapható.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..