home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Felhívás Az én Zentám című fotópályázaton való részvételre
2017.06.02.
LXXII. évf. 22. szám
Felhívás Az én Zentám című fotópályázaton való részvételre

Fotópályázat 16 éven felüli profi és amatőr fotósoknak

Pályázati feltételek
 
A Zentai Önkormányzat és a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ fotópályázatot hirdet Az én Zentám címmel. Minden Zenta városáról készített fényképet, fotográfiát várunk, mely bemutatja városunk életét: a természeti és épített környezetet, az itt élő emberek mindennapjait, a hétköznapokat és ünnepeket, a hagyományokat.
 
Amennyiben a pályázó a pályázat benyújtásának időpontjában a 18. életévét még nem töltötte be, minden benyújtott dokumentumot, nyilatkozatot a törvényes képviselőnek is alá kell írnia, ellenkező esetben a pályázatot nem áll módunkban figyelembe venni.
 
Egy pályázó max. 5 darab digitális technikával készült képpel tud pályázni. A fényképek meg kell, hogy feleljenek a következő kritériumoknak:
 
I. A pályaművek kritériumai:
1) A hosszabbik oldal mérete minimum 2400 pixel legyen,
2) JPG, PNG formátum, lehetőleg a legjobb minőség legyen,
3) Maximális méret 5 megabyte lehet,
4) A kiállításra kiválasztott fotókat a Szervezők később bekérhetik más formátumban is: nyomtatott kiállításhoz TIFF-ben, CMYK színrendszerben, vetített megjelenéshez JPG-ben, RGB színrendszerben.
5) A pályázatra beküldendő kép bármilyen készülékkel készülhet (kompakt, DSLR, mobil stb.), de fontos, hogy a kép mérete minimum 1 MB legyen,
6) A fotó nem készülhetett fél évnél régebben, vagyis 2017 előtt,
7) A fotó nem került publikálásra semmilyen nyilvános fórumon, nem szerepelt más pályázaton, médiában. (Kivételt képez a készítő saját weboldala és közösségi médiafelületei.)
8) A fotó lehet fekete-fehér vagy színes,
9) Képszerkesztő program és szűrő használata megengedett,
10) Minden digitális fotó elnevezése (file neve) tartalmazza a kép címet, illetve a szerző anagrammáját. A kép(ek) neve mellé kérünk egy rövid leírást is (pontosan hol és mikor készült),
11) A pályaműveken felismerhetőnek kell lennie Zenta valamely helyszínének vagy jellegzetességének, sajátosságának.
 
A fotókat elektronikus formában lehet beküldeni a zentasentafoto@gmail.com e-mail címre.
 
II. Eredményhirdetés és a képek kiállítása: 2017. szeptember 4., hétfő, 18.00 óra. Városháza (oszlopcsarnok)
A szerző a képek beadásával tudomásul veszi a pályázati feltételeket. A feltételek el nem fogadása automatikusan kizárja az alkotót a pályázatból.
 
III. Díjazás
A pályázat nyerteseit értékes nyereményekkel jutalmazzuk.
 
IV. A fotók elbírálása
A fotókat 3 fős szakmai zsűri bírálja el. A zsűri döntése végleges, az ellen fellebbezési lehetőséggel élni nem lehet.
 
A határidő után beérkezett, hiányos, a kiírásnak nem megfelelő pályázatokat nem áll módunkban figyelembe venni a pályázatok elbírálásakor. A benyújtást követően hiánypótlásra nincs lehetőség.
 
A bírálóbizottság nem értékeli és megsemmisíti azokat a képeket, amelyek tartalma rasszista, erőszakos, megkülönböztető vagy bármely személyre, csoportra vonatkozóan bántó.
 
A pályázó rendelkezik a pályázati kiíráshoz mellékelt nyilatkozaton, hogy a pályázat kiírója kiállításon és online felületen történő megjelenésre a fotókat szabadon szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhatja. A pályázó felelőssége, hogy képe nem sért szerzői, erkölcsi és személyiségi jogokat. A pályázó kijelenti, hogy a fotókat saját maga készítette. Ellenkező esetben a szervező nem vállal felelősséget az ebből eredő jogvitákban.
 
A pályázó a pályázati nyilatkozat kitöltésével kijelenti, hogy az általa készített képen esetlegesen szereplő személyeknek a kép elkészítésével kapcsolatos engedélyével rendelkezik. Továbbá kijelenti, hogy a beküldőt képek más pályákátokon nem vettek részt.
 
V. A pályázat beküldése
Pályázatot csak pontosan kitöltött nevezési lappal fogadunk el.
 
A nevezési lapok, illetve a fotók beküldésének határideje: 2017. augusztus 15.
 
A pályamunkákat a következő címre kell küldeni: Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ, 24400 Zenta, Posta utca 18., illetve a következő villámpostacímre: zentasentafoto@gmail.com.
 
A nevezés ingyenes!
 
A nevezési lapot a fenti címre postai és elektronikus úton is el kell küldeni!
 
VI. A pályázók értesítése
A pályázat kiírója minden pályázót értesít az eredményhirdetés helyéről és idejéről, valamint a nyertes pályázók névsorát és alkotásait a www.tlkk.org honlapon közzéteszi.
 
A pályázat kiírója a pályázati kiírást bármikor visszavonhatja, és a bírálóbizottság döntése alapján eredménytelennek nyilváníthatja.
 
További információkért kérjük, figyelje honlapunkat!

Az esemény Facebook-oldala:
https://www.facebook.com/events/1920494978227351

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..