home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Felért a csúcsra a szerb vízilabda-válogatott
MTI
2016.08.20.
LXXI. évf. 33. szám
Felért a csúcsra a szerb vízilabda-válogatott

A szerb válogatott nyerte a riói olimpia férfi vízilabdatornáját: Dejan Savic világ- és Európa-bajnok együttese a szombati fináléban magabiztos játékkal 11-7-re győzte le a címvédő horvát csapatot.

A szerb válogatott elképesztő dominanciáját jól mutatja, hogy a négy évvel ezelőtti londoni olimpia óta - amelyen harmadik volt - egyetlen világversenyt, a 2013-as barcelonai világbajnokságot nem tudta megnyerni. Utóbbin éppen a magyarok diadalmaskodtak.

Az Olimpiai Uszodában rendezett finálénak magyar résztvevője is volt, ugyanis Molnár Péter volt az egyik játékvezető.

Férfi vízilabdatorna, döntő:
Szerbia
-Horvátország 11-7 (3-2, 3-1, 3-2, 2-2)
------------------------------------------------
Olimpiai Uszoda, 7000 néző, v.: Sztavridisz (görög), Molnár (magyar)
gólszerzők: Mandic 4, Filipovic, D. Pijetlovic 2-2, S. Mitrovic, Nikic, Gocic 1-1, illetve Sukno 3, Garcia Gadea 2, Setka, Buric 1-1
    
Szerbia:
    --------
B. Mitrović - Gocić, Randelović, D. Pijetlović, Filipovic, Prlainović, S. Mitrović - cserék: G. Pijetlović, Mandić, Ćuk, Nikić, Aleksić, Jakšić

Horvátország:
    -------------
Bijac - Lončar, Joković, Buslje, Sukno, Setka, Garcia Gadea - cserék: Pavić, Burić, Petković, Bukić, Macan, Krapić, Bijac

korábban:
A 3. helyért:
Olaszország-Montenegró 12-10 (2-1, 3-3, 4-3, 3-3)
Az 5. helyért:
Magyarország-Görögország 12-10 (2-1, 4-4, 3-3, 3-2)
A 7. helyért:
Spanyolország-Brazília 9-8 (3-1, 1-2, 2-1, 3-4)

    A vízilabdatorna végeredménye, olimpiai bajnok:
    Szerbia (Branislav Mitrović, Živko Gocić, Sava Ranđelović, Duško Pijetlović, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Miloš Ćuk, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikola Jakšić)
2. Horvátország
3. Olaszország
. 5. MAGYARORSZÁG (Decker Attila, Nagy Viktor, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gerg



A szerb Filip Filipovic (középen) és a horvát Sandro Sukno (jobbról) a riói nyári olimpia férfi vízilabdatornája döntőjében, a Horvátország — Szerbia mérkőzésen a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 20-án (MTI-fotó: Illyés Tibor)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..