home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Farsangi hangulatban
Martinek Imre
2011.03.09.
LXVI. évf. 10. szám
Farsangi hangulatban

Műsorzáró csoportképTizenkilencedik alkalommal tartottak február derekán farsangi jelmezbált a legkisebbek számára Hertelendyfalván. Ötletből - álarcok és kosztümök szempontjából - ezúttal sem volt hiány. Állatfigurák, emberi tulajdonságokkal felruházott mesealakok, sőt megszemélyesített kö...

Műsorzáró csoportkép

Tizenkilencedik alkalommal tartottak február derekán farsangi jelmezbált a legkisebbek számára Hertelendyfalván. Ötletből - álarcok és kosztümök szempontjából - ezúttal sem volt hiány. Állatfigurák, emberi tulajdonságokkal felruházott mesealakok, sőt megszemélyesített közhasználati cikk, pl. gyertyatartó is számításba jött a nagy átváltozás pillanatában. S bár a szervezői lajstrom szerint ötven-egynéhány gyermekecske jött el a rendezvényre, ötletmásolatból alig ha akadt egy, esetleg kettő. A helyszínről a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület gondoskodott, de az egyesület adta - önszorgalomból és díjmentesen! - az ajándékokat is: a házilag írott CD-t és az ízléses tervezésű ''keménykötésű” köszönőlapot.
Mielőtt a buli hangulata a tetőfokára hágott, rögtönzött kifutós jelmezbemutatócskát is tartottak, utána pedig az elnyűhetetlen ''gumimaci”-s, ''kacsatánc”-os és cowboyos pörgések következtek. A legkisebb ide-oda tipegőkre Márta óvó néninek is volt gondja, a korgó pocik megtöltésére pedig a házmester néni keze alatt formálódott kiflik kaptak halaszthatatlan ''behívóparancs”-ot. Szomjoltásra tea érkezett, nassolásra néhány szem cukorka, a szürke hétköznapok gondjainak elűzésére pedig egy hej de régen látott ismerős mosolya!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..