home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Farsangi felvonulás Muzslyán
Borbély Tivadar
2019.02.04.
LXXIV. évf. 5. szám
Farsangi felvonulás Muzslyán

Felelevenítve a régi szokásokat, a település apraja-nagyja álarcos, jelmezes farsangi felvonulást rendezett.

A legfiatalabbak a szülők és nagyszülők kíséretében a falu központján végigsétálva vicces szavalatokkal és énekekkel csalták elő a helybelieket, majd a Lehel Női Kézilabdaklub pályájára érve — alkalmi jelenettel — búcsúztatták a telet és temették el a bőgőt.

Ezt követően jelmezbemutatót is tartottak, mely keretében megválasztották, majd ajándékkal jutalmazták meg a legötletesebb jelmezek viselőit.

A felvonuláson részt vettek a helybeli Hófehérke Óvoda növendékei, a Szervó Mihály Általános Iskola tanulói, a Road Flyers Motorosklub tagjai, a nyugdíjas-egyesületek és a hagyományápolók zenekara.

Az esemény a hagyományos Töpörtőfesztivál keretében zajlott.

Tekintse meg Borbély Tivadar képes beszámolóját:

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..