home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Farsang végi jelmezbál Hertelendyfalván
Martinek Imre
2010.03.03.
LXV. évf. 9. szám
Farsang végi jelmezbál Hertelendyfalván

Műsorzáró csoportképA hertelendyfalvi Tamási Áron Székely Magyar Művelődési Egyesületben farsangzáró jelmezbált szerveztek a helybéli gyermekek számára. A bejelentkezési névlista hatvanhárom jelmezbe öltözött fellépőt jegyzett, közöttük egy alig néhány hónapos kisbabát.- A legelső maszkabál...

Műsorzáró csoportkép

A hertelendyfalvi Tamási Áron Székely Magyar Művelődési Egyesületben farsangzáró jelmezbált szerveztek a helybéli gyermekek számára. A bejelentkezési névlista hatvanhárom jelmezbe öltözött fellépőt jegyzett, közöttük egy alig néhány hónapos kisbabát.
- A legelső maszkabált Túri Ilona székelykevei tanító néni kezdeményezésére tartottuk kerek tizennyolc évvel ezelőtt - nyilatkozta Lőcsei Ilona, az egyesület titkára. - Idővel nemcsak a kistermet nőttük ki, de e jelmezbálból végül egy olyan hagyomány is lett, amelyet a helyezéssel járó jutalmak helyett - szerencsére - elsősorban a találkozás öröme éltet. Hertelendyfalván régebben faluszinten is szokásban volt a farsangolás, ám ebből napjainkra csak annak színpadi megjelenítése maradt fenn. Meg ez a gyermekvigadalom, melynek folytonosságát, a felnőttek számára rendezett jelmezbálokkal ellentétben, a nehézségek ellenére is sikerült megőriznünk.
A hableányok, indiánok, huszárok, Csipkerózsikák, hercegnők és táncos cigánylányok, öreg kofaasszonyok, puskával érkező dalmát kiskutyák, kommandósok és balett-táncosnők színpadi bemutatkozása után az alkalmi lemezlovasok pörgettek. Mi pedig szinte szájtátva figyeltük, mily elbűvölő ügyességgel manővereznek az egyesület asszonyai a zsibongó csigabigák, kártyaemberek, tigrisek, Hófehérkék és a többi, limbótáncot járó gyermekecskék között. Tálcájukon a saját készítésű, porcukorral meghintett fánkkal, kancsójukban pedig torokmelegítő teát kínálva szívből jövő mosollyal.
És bár az idei rendezvénynek nem voltak támogatói, üres kézzel senki sem ment haza! Az apróka fellépők kifestős emléklapot kaptak, a gyermekeket kísérő nagyszülők, fiatal apukák és anyukák pedig egy kellemes hangulatú, ,,valós testet öltött' találkozót. Melynek mozzanatai a későbbiekben ama régi, jó és bevált recept szerint virtuálisan is meg lesznek majd tárgyalva az esti fórumok keretében.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..