home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Évzáró az evezősöknél
Tóth Tibor
2015.11.15.
LXX. évf. 45. szám
Évzáró az evezősöknél

A szabadkai városháza Kék termében nemrégiben évzárót tartott a Palics Evezősklub. A vezetőség ismertette az idei eredményeket, vázolta a jövővel kapcsolatos elképzeléseket, a legjobb eredményt elért evezősök pedig elismeréseket vehettek át.

Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács ifjúsági kérdésekkel, turizmussal és sporttal megbízott tagja az évet összegezve kiemelte, hogy a klub és az önkormányzat közötti kiváló együttműködés évről évre egyre magasabb szinteket ér el.

— A klub versenyzői sikereikkel többszörösen is visszaadják azt a támogatást, amelyet nyújtunk nekik. Az egyesület a fennállása óta az idén érte el a legjobb eredményeket, hiszen Mačković Martin és a belgrádi Grafičar tagja, Viktor Pivač az Európa- és a világbajnokságon is egy-egy bronzérmet nyert. Eszközök tekintetében is igyekszünk segíteni a klubnak. Az idén 1 250 000 dinár értékben egy versenycsónakot vásároltunk. A városi költségvetésből a klub ebben az esztendőben több pénzt kap, így Nikola Kujundžić személyében lehetővé vált egy fizetett edző alkalmazása. Lehetőségeinkhez mérten a jövőben is támogatjuk a klubot — mondta Ostrogonac.

Vladimir Antić, a Palics Evezősklub főtitkára a jövő évi versenyekről szólt. Elmondta, hogy újra megszervezik a vajdasági nyílt evezősbajnokságot, melyre tíz ország több mint négyszáz versenyzőjét várják. A regatta egyúttal kiváló főpróba az egyetemista-Európa-bajnokság előtt, melyre 2017-ben kerül sor. Megbeszélések folynak az országos szövetséggel és Szabadka városával arra vonatkozóan, hogy az ergométeres nyílt országos evezősbajnokságnak a sportcsarnok adjon otthont február végén.

A palicsi evezősök az idén összesen tizenöt regattán vettek részt, melyből hatot külföldön (kettőt Magyarországon, egyet-egyet Szlovéniában, Horvátországban, Franciaországban és Bulgáriában) rendeztek meg. Ezeken a versenyeken 90 érem (16 arany, 31 ezüst, 43 bronz) a mérleg. A legnagyobb siker Mačković Martin nevéhez fűződik, aki a plovdivi felnőtt-Eb-n kormányos nélküli kettesben, a franciaországi világbajnokságon pedig kormányoskettesben nyert egy-egy bronzérmet. A fiatalabb kategóriákban is születtek kimagasló eredmények, hiszen az Iva Zubelić, Mila Milentijević alkotta pionír kétpárevezős egység országos bajnoki címet szerzett.

Tomislav Zvekanović klubelnök kiemelte, hogy nagy hangsúlyt helyeznek az evezőiskolára, de a helyhiány miatt legfeljebb 20-25 kezdőt tudnak csak fogadni.

— Az evezőiskolát elvégzett versenyzők közül néhányan az idén már versenyeken is hajóba szálltak, tehát a megfelelő szakmai munka esetén az eredmények sem maradnak el. „Gépparkunk” már igencsak el van öregedve, a csónakok átlagéletkora 35 év felett van. Nem könnyű új csónakokat vásárolni, ebben a város és a támogatóink segítségére számítunk. Saját eszközökből felújítottuk a klubhelyiségeinket, így a versenyzők megfelelő körülmények között dolgozhatnak — mondta Zvekanović.

A megjelentekhez szólt még Lazo Pivač, a belgrádi Grafičar Evezősklub igazgatója és Jovan Tešmanović, a Partizan Evezősklub titkára is, majd a legjobb versenyzők serlegeket vehettek át. A 2015. év legjobb eredményét és a klub fennállása óta a legjobb eredményt az Egyesült Államokban egyetemi éveit töltő Mačković Martin érte el, akinek távolléte miatt az elismerést Tomislav Zvekanović, a klub elnöke vette át. A legtöbbet az országos bajnok Iva Zubelić—Mila Milentijević-páros fejlődött, a leggyakrabban — 98 százalékban — pedig Kosta Bolić látogatta az edzéseket. Az ünnepség végén köszönőlevelet kaptak azok az intézmények, klubok, szervezetek, vállalkozók és vállalatok, amelyek/akik valamilyen módon segítették a Palics Evezősklubot 2015-ben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..