home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Évi közgyűlést tartottak a hajdújárási nyugdíjasok
Tóth Tibor
2016.02.15.
LXXI. évf. 6. szám
Évi közgyűlést tartottak a hajdújárási nyugdíjasok

Csütörtökön tartotta meg évi rendes közgyűlését a hajdújárási nyugdíjasok helyi szervezete. A megjelenteket Szűcs Erzsébet, a helyi nyugdíjasszervezet elnöke köszöntötte, majd beszámolt a 2015. évi munkájukról.

Kiemelte, hogy több programot szerveztek a szomszéd helyi közösségek nyugdíjas-egyesületeivel közösen. A ludasiakkal Erdélybe, Budapestre, a Parlamentbe, Makóra, Egerbe látogattak, könyvbemutatót szerveztek, részt vettek a ludasi Fokhagymafesztiválon, a Lovasnapon. A palicsiakkal a nőnapot és a Napsugaras Őszt ünnepelték meg, munkaakción vettek részt, valamint eljutottak a pacséri tófürdőbe. A királyhalmiak kezdeményezésére a többi helyi közösség nyugdíjasaival közösen társas napot szerveztek a Róka-tanyán, augusztusban az aracsi pusztatemplomhoz látogattak. A hajdújárási szervezet tavaly nyolc bált tartott, ami eddig a legtöbb. A Napsugaras Ősz keretében meglátogattak hat idős, nyugdíjas személyt, akiknek ajándékokat adtak át. A szüreti napokon is aktív szerepet vállaltak — ők sütötték a messze földön híres csörögét —, a kiserdőben jelen voltak a babgulyásfőző versenyen, az adventi ünnepségen pogácsát sütöttek a vendégek részére, a nyáron pedig főztek és fánkot sütöttek a Kolibri Nagycsaládosok Egyesülete felkérésére, amiért a Kovács és a Szűcs házaspárt kolibris nagyszülőkké fogadták. Az évet a palicsi tepertősütő versennyel zárták, ahonnan harmadik hellyel tértek haza. Poharakat, asztalterítőket vásároltak, kimeszeltették a konyhát, csempét vettek, és kicsempézték a tűzhely körüli részt. Vitrint készíttettek, melyben a díjakat, serlegeket, ajándékokat tartják. Végezetül megköszönte a hajdújárási helyi közösség vezetőinek, hogy minden alkalommal a rendelkezésükre bocsátják mind a nagy-, mind a kistermet; illetve a szomszédos települések nyugdíjasszervezeteinek a kiváló együttműködést.

Gulyás Sándor, az egyesület pénztárosa a tavalyi év pénzügyi beszámolóját ismertette a jelenlévőkkel, majd Engi Péter, a ludasi, Tot Lučić Slavica, a palicsi és Danics Sándor, a királyhalmi nyugdíjasszervezet elnöke, továbbá Lőrincz Gábor, a hajdújárási helyi közösség közgyűlésének elnökhelyettese is üdvözölte a tagságot.

A 2016-ra vonatkozó munkatervvel kapcsolatban elhangzott, hogy minden hónapban az első csütörtökön közösségi gyűlést tartanak, emellett szívesen fogadják az új tagokat is. Továbbra is gondoskodnak a tagság tüzelővel való ellátásáról, vagyis a nyugdíjasok szenet, fát és egyéb tüzelőanyagot rendelhetnek részletfizetésre. Ezenkívül több szórakoztató rendezvényt és kirándulást szerveznek, melyen nem csak a tagok vehetnek részt. A tervek között szerepel még a szomszéd települések nyugdíjasszervezeteivel való kapcsolatok minél szorosabbra fűzése, valamint a helyi közösség rendezvényein való megjelenés.

A közgyűlés végén a hajdújárási nyugdíjasszervezet két új tagjának átadták a tagkönyvét.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..