home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Eszke könyve a Kossuth Rádió műsorában
Györffi Réka
2018.07.03.
LXXIII. évf. 26. szám
Eszke könyve a Kossuth Rádió műsorában

​​​​​​​A Családi sáv új mesesorozata Ferencz Zsuzsanna kolozsvári születésű írónő alkotásából készült.

Valódi kuriózum: a barátság, a szeretet gyógyító, vigasztaló erejét példázza. Az élet nagy kérdéseit hozza közel az óvodás- és kisiskolás kor küszöbén, s nem kizárt, hogy könnyebbé teheti az elkerülhetetlen veszteségek feldolgozását.


Fotó: MTI/EPA/David Chang

Egyetlen mesélő, Létay Dóra olvassa fel a történetet. Főhőse egy kislány, Eszke megteremti Eszkiát, saját fantáziabirodalmát. Kiapadhatatlan képzelettel népesíti be, és bölcsen kormányozza. Legjobb barátnőjével, Sziszi cicával indul felfedezőutakra. Felmerül, hogy milyen lenne a tökéletes világ. Kinek legyen jó? Kék szín nélkül szürke az ég, és a virágok, de arra is ráébred, hogy nem érdemes túlzásokba esni…

A szereplők egyszerre élnek a valóságban és a képzeletben. Létjogosultságot nyernek a rekkencsek és a gubbancsok, van titokgyár, de szupermarket és számítógép is.

Tragikus szál kapcsolódik a történethez, amikor Sziszi cicát elüti egy autó. Eszke álmában életre kelti őt és a valóságban is vigasztalóra talál egy kiskutya, Csurmuly Csuti „személyében”.


Adás: Kossuth Rádió, 2018. július 16-a és 22-e között, 19.30-tól.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..