home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Erzsébetlakon még a kerítés is kolbászból volt...
Borbély Tivadar
2018.02.13.
LXXIII. évf. 6. szám
Erzsébetlakon még a kerítés is kolbászból volt...

Egy újabb látogatottsági rekord dőlt meg február 10-én Erzsébetlakon, ugyanis közel tízezren voltak kíváncsiak a sorrendben ötödik, jubileumi kolbászfesztiválra és a házi pálinkák versenyére.

A hagyományos, manapság már nemzetközi rendezvény — melyet a helybeli Amatőr Szakácsok, Hagyományápolók és Környezetvédők Egyesülete és a település helyi közössége özösen szervezett meg — keretében az érdeklődők feleleveníthették, illetve megismerhették a disznótoros szokásokat, a házi étkek és ízek kedvelői pedig finomabbnál finomabb „disznóságok” — sonka, szalonna, kolbász, sült vér, májas... — közül válogathattak.

Az idei kolbásztöltő-versenyre mintegy 45 hazai csapat nevezett be, de képviseltették magukat a magyarországi Vonyarcvashegy és a macedóniai Gostivar szakácsai is.

A zsűri döntése alapján a legízletesebb kolbászt a törökbecseiek készítették.

Tekintse meg a szerző képes beszámolóját:▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..