home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Értéknap Egyházaskéren
Tóth Lívia
2018.12.31.
LXXIII. évf. 52. szám
Értéknap Egyházaskéren

Értéknapot tartottak a bánáti Egyházaskéren.

A Vadásztanyán megrendezett eseményen a résztvevők megismerkedhettek a Vajdasági Magyar Értéktár tevékenységével, ízelítőt kaphattak arról, a településen mi számít értéknek, valamint bemutattak egy tréfás történetgyűjteményt, ami szintén a faluhoz kötődik.

Előadást tartott Varga Tamás, a Vajdasági Magyar Értéktár Bizottság elnöke, Szőke Anna, a Kiss Lajos Néprajzi Társaság elnöke, Kónya Sándor népzenekutató, Raffai Judit, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar tanára, Fehér Mária, a Verbicai Tavaszi Fokhagyma Egyesület elnöke. 

Az esemény résztvevői megismerkedhettek az Egyházaskér a szívünkben című kötettel. A tréfás történetgyűjteményt szerzőként Fehér Mária és Kószó Ferenc jegyzi, a szerkesztője Fehér Viktor. Megjelenést a Magyar Művészeti Akadémia támogatta, kiadója a szegedi Ötágú Síp Kulturális Egyesület.

Részletes beszámolónkat a Hét Nap 2019. január 9-éi számában olvashatják. 


A szerző felvételei

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..