home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Értékmentő vetélkedő a déli szórványban
Martinek Imre
2018.11.24.
LXXIII. évf. 47. szám
Értékmentő vetélkedő a déli szórványban

November 24-én tartották meg a dél-bánsági Ürményházán a sorrendben tizennyolcadik Mit tudsz Torontál vármegyéről? elnevezésű történelmi vetélkedőt.

Az idei értékmentő megmérettetésen Makó, Újszeged, Torontálvásárhely, Ürményháza és Székelykeve csapatai szerepeltek.

Természetesen, hamarosan a részletekről is tervezünk teljes körű beszámolót adni, annyit viszont máris elmond(hat)unk, a vetélkedő ezúttal is beváltotta a hozzája fűződő reményeket. Hiszen a múltvallató lexikális (hon)ismereti többlet mellett nemcsak a messziről érkezett részvevők kaphattak hiteles képet a szórványközösségben élő, alkotó, illetve ébren álmodó (sors)társaik mindennapjairól, de maguk a hazaiak is tapasztalhatták, fizikai távollétük ellenére sincsenek teljesen egyedül!

A vetélkedő a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, valamint az Ürményházi Ifjúsági Klub közös szervezésében valósult meg.

Jegyzetünket lapunk december 5-i nyomtatott számában olvashatják.


Még több kép, a szerző felvételei:▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..