home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Értékmentés
Martinek Imre
2018.11.13.
LXXIII. évf. 45. szám
Értékmentés

Arnold György Oklevelet vehetett át a közelmúltban munkásságáért a verseci Lantos Ilona.

Az alkalomra a Kiss Lajos Néprajzi Társaság legutóbbi néprajzi konferenciájának keretében került sor.

A díjazott, egyébként a dél-bánsági szórvány egyik elhivatott hagyományőrzője a verseci, illetve a város vonzásköréhez tartozó települések betlehemes szokásainak összegyűjtése mellett, esztendőkön keresztül e szellemi kincs népszerűsítésének koordinálását is felvállalta. Történt – és fáradhatatlanul történik mindez jelenünkben is! a verseci Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület lelkes csoportjának példaértékű összefogódzásával.

Hogyan is kezdődött, mi volt az a bizonyos gyújtószikra, továbbá milyen akadályokba és nehézségekbe ütköztek a gyűjtőmunka során, illetve mennyire érezték később a visszaemlékezők valóban a sajátjuknak a felgyűjtött kincset, miután az újra életre kelt az előttük, immár a színpadon?

 Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel keltünk útra. Versecre.

Az interjúba szőtt válaszokat hamarosan lapunkban is olvashatják.

A mellékelt archív fotográfiák a verseci hagyományápolók betlehemes játékába nyújtanak betekintést.


A szerző felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..