home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Énekelt versek – huszadszor
Összeállította: (Tha)
2015.05.06.
LXX. évf. 18. szám
Énekelt versek – huszadszor

Huszadik alkalommal rendezik meg Zentán az Énekelt Versek Fesztiválját. A rangos esemény versenyprogramja Vászon takarja címmel május 15-én, pénteken 17 órakor kezdődik a Művelődési Ház színháztermében.

Fellép az óbecsei „Akkó próbáljuk meg” együttes, Ambrus Hunor és Villányi Eszter Keszthelyről, az Aurora Borealis Marosvásárhelyről, a mezővári Krisz együttes, a Live Coals Csanádapácáról, Nemes Levente Budapestről, az OffGround Szabadkáról, a kecskeméti Resti Kornél formáció, a zentai Sceptic Duo, az óbecsei Száraz Szerda együttes, a péceli SzeRBuSz zenekar, Szloboda Tibor Zentáról, Szűcs Ruben és Barátai Sepsiszentgyörgyről, a Vendéghang Budapestről és a verssoROCK Zentáról. A versenyen való részvétel feltétele volt, hogy a benevezők műsorán három megzenésített vers szerepeljen; ezek közül az egyik Kontra Ferenc Vászon takarja című költeménye legyen.


Huzella Péter

A produkciókat a Huzella Péter dalszerző-előadóművész (Budapest), Kontra Ferenc Márai Sándor- és József Attila-díjas író, költő, a fesztivál díszvendége (Újvidék), Török Máté verséneklő-zenész, a Misztrál együttes tagja (Budapest), Skorutyák Veronika zenei szerkesztő (Újvidék), Szögi Csaba író, költő (Zenta) és Verebes Ernő zeneszerző, költő (Zenta-Budapest) összetételű zsűri értékeli.


Kontra Ferenc

Az Énekelt Versek XX. Zentai Fesztiváljának gálaműsorát, amely a „Szívem zsong a szép szavaktól” címet viseli, május 16-án, szombaton, este fél nyolctól tekinthetik meg az érdeklődők a Művelődési Ház színháztermében. A rendezvény egyben a budapesti Kaláka együttes jubileumi koncertje is. Vendégük Gryllus Dorka színésznő, énekesnő lesz.

A Kossuth-, Prima Primissima és Magyar Örökség díjas Kaláka együttes 1969-ben alakult meg. Fennállásuk 45. évfordulójára készülve számba vették azokat a költőket, akiktől előadtak már megzenésített verset. A listára több mint háromszáz név került fel. Az együttesnek több mint ezer dala van, és több mint tízezer koncert áll mögöttük. Harminc megjelent lemezük van, legalább negyven országban mutatkoztak be.


Gryllus Dorka

Az Énekelt Versek XX. Zentai Fesztiváljának tájoló műsora is van.

Május 14-én, csütörtökön, 12 órakor a szajáni színházteremben Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző, gitáros-énekes gyermekműsorát láthatja a közönség.

Ugyanezen a napon 17 órától a csókai Városi Könyvtárban a zentai Mécsvirág együttes programját hirdették meg, 18 órától pedig a bácskossuthfalviak tapsolhatnak Huzella Péternek. 

Május 15-én délelőtt Huzella Péter a zentai parkban lévő Zenepavilonban adja elő Garabonciás Péter című gyermekműsorát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..