home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Emléktáblát avattak a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában
(Tha)
2015.10.06.
LXX. évf. 39. szám
Emléktáblát avattak a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Zenta Község Önkormányzata 2005-ben, Thurzó Lajos születésének 90. évfordulóján, emléktáblát helyezett el a költő szülőházán, most viszont azt az általános iskolát jelölték meg, amelynek a diákja volt.




Ceglédi Rudolf, Sárosi Gabriella és Kormányos Katona Gyöngyi (Herédi Krisztián felvételei)

Ceglédi Rudolf polgármester és Sárosi Gabriella, a Stevan Sremac Általános Iskola igazgatója ünnepélyes keretek között leplezte le a Thurzó Lajosnak emléket állító táblát a róla elnevezett általános iskola folyosóján. Az alkalmi rendezvényen jelen volt Kormányos Katona Gyöngyi, a községi tanács művelődéssel, oktatással és tájékoztatással megbízott tagja is.

Az iskola diákjai énekkel és versmondással tették emlékezetesebbé az eseményt, Tari László helytörténész pedig arról beszélt, hogyan kutatta ki és bizonyította be, hogy Thurzó Lajos valóban az iskola diákja volt 1922 és 1926 között.



Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..