home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Emelt fővel
Martinek Imre
2011.01.26.
LXVI. évf. 4. szám
Emelt fővel

Kopjafa és székely kapuA bukovinai székelyek hetven éve, 1941-ben települtek át Bácskába. Innen menekültek Magyarországra 1944-ben, s Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyében találtak új otthonra. Erre az évfordulóra emlékezve a fennállásának huszonkettedik esztendejébe lépő Bukovinai Székely...

Kopjafa és székely kapu

A bukovinai székelyek hetven éve, 1941-ben települtek át Bácskába. Innen menekültek Magyarországra 1944-ben, s Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyében találtak új otthonra. Erre az évfordulóra emlékezve a fennállásának huszonkettedik esztendejébe lépő Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége Emelt fővel mottóval programsorozatot hirdetett, melynek nyitányán a szervezők az 1764. január 7-i madéfalvi veszedelemről is megemlékeztek, koszorúk kerültek Wass Albert szobrához, illetve az emlékparki kopjafák tövére - értesültünk Rancz Károly úrtól, az al-dunai székelység küldöttségi tagjától, a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület elnökétől. A bonyhádi székhelyű Székely Szövetség ugyanis január 9-én évi tisztújító közgyűlését is megtartotta, az új választmány élére a leköszönő elnök, Potápi Árpád János bonyhádi polgármester helyébe a kisdorogi elnökségi tag, Csibi Krisztina lett megválasztva.

Bonyhádi legények a lobogókkal - A felvételeket az al-dunai delegáció tagjai készítették

- A napirendi pontok kimerítése utáni kötetlen társalgás során az egymáshoz közelebb hozó idei találkozási lehetőségeinkről is szó esett - nyilatkozta Rancz úr. - A csernakeresztúriak például a hertelendyfalvi aratóünnepségre érkeznének az Al-Dunához, a csátaljaiak kultúregyesületét a sándoregyháziak helyi közössége és a Bonnáz Sándor MME látná vendégül, a fennállásának 65. esztendejét ünneplő egyesületünk, vagyis a pancsovai Petőfi Sándor MME pedig a bonyhádi tánccsoport érkezésére számít.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..