home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Első hely Svájcból
Tóth Tibor
2012.10.24.
LXVII. évf. 43. szám
Első hely Svájcból

A palicsi Paligo Palus Ultramaratonklub és Spartacus Atlétikaiklub első ízben vett részt közös csapattal egy versenyen.

A Svájcban megtartott 24 órás nemzetközi ultramaratonon új ifjúsági országos csúccsal, 315 km-rel a Nemanja Čurčić, Boris Milodanović, Firic Dávid, Milana Đurić, Gregus Áron, Németh Anett, Dulity Éva, Gregus Emma, Jurcsek Flóra, Aleksandra Gojković alkotta váltó az első helyen végzett, megelőzve a 220 km-rel második és a 214 km-rel harmadik helyezett svájci csapatot. Jánosi Elvira, a palicsi klub elnöke a minap megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kiutazás sokáig kérdéses volt, mivel a csapatnak nem volt megfelelő anyagi háttere, ám az utolsó másodpercben Nemanja Simović, a Városi Tanács sportmegbízottja a futók segítségére sietett.
— Tizenhét óra utazás után értünk a verseny színhelyére, a versenyzők hálózsákban aludtak, az itthon készített élelmet fogyasztották, lefutották a távot, majd újabb tizenhét órás út után értek haza. Első ízben történt, hogy a Spartacus Atlétikaiklub és a Paligo Palus Ultramaratonklub közös csapattal vesz részt egy versenyen. A gyerekek először kaptak segítséget az önkormányzattól és örülök neki, hogy Nemanja Simović, Szabadka sportmegbízottja is fogadta őket. Mindebben óriási szerepe van Dobó Mártának, a Városi Tanács nemzetközi és regionális kapcsolatokkal megbízott tagjának, aki összekötő szerepet töltött be közöttünk és a sportmegbízott között — mondta Jánosi Elvira, a Paligo Palus Ultramaratonklub elnöke.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..