home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Előny a párizsiaknál
Tóth Tibor
2017.04.24.
LXXII. évf. 16. szám
Előny a párizsiaknál

Kézilabda-Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés — MOL-Pick Szeged—PSG 27:30 (14:16).

Újszegedi sportcsarnok, 4000 néző, vezette: Dinu Din (románok).

MOL-Pick Szeged: Sierra, Šoštarić, Petrus Thiago, Kallman 4, Bánhidi 4, Gorbok 2, Skube 2, Šego, Balogh 5, Gaber, Pedro 6, Bodó 2, Buntić 1, Zubai 1, Obranović, Bóka.

PSG: Gensheimer 6, Mollgaard, Accambray, Stepančić 1, Kounkoud 1, Škof, Barachet, Omeyer, Remili 3, Abalo 3, L. Karabatić 2, Hansen 7, Narcisse, Nielsen, N. Karabatić 7, Nahi.

Hatalmasat küzdött a MOL-Pick Szeged, de a világválogatottal felérő francia sztárcsapatot még így sem sikerült legyőznie Juan Carlos Pastor együttesének.

A zsúfolásig megtelt újszegedi sportcsarnokban a párizsiak kezdtek jobban, előbb Nikola Karabatić, majd Gensheimer is betalált Sierra kapujába. Az első szegedi gólt Balogh szerezte, aki az első félidőben a spanyol kapussal együtt a hátán vitte a csapatot, hiszen a jobbátlövő az első harminc percben még négyszer vette be Omeyer kapuját, Sierra pedig tíz párizsi lövést hatástalanított.

A hazaiak kétszer érték utol ellenfelüket, Bánhidi góljával 4:4-re, majd nyolc perc elteltével Gorbok találatával 9:9-re egyenlített a Szeged. A hajrát a párizsi alakulat bírta jobban, de a félidő mégis pokoli hangulatban ért véget, miután Bodó időn túli szabaddobása az Eiffel-torony magasságát idéző párizsi fal felett a hálóban kötött ki. A félidőre 16:14-es vendégelőnnyel vonultak a csapatok, habár ez az eredmény lehetett volna szorosabb is, ha az első harminc percben 5 gólt szerző Balogh Zsolt nem hagy ki két hétméterest.

A második félidő elején a szlovén Skube is hetest hibázott, de ez nem vetette vissza a Szegedet, melyet a közönség űzött-hajtott, a csapat pedig egyre közelebb került a franciákhoz. Kilenc alkalommal mindössze egy gólra csökkentette hátrányát a Tisza menti csapat, kétszer az egyenlítésért is támadhattak a szegediek, de az Omeyer helyére beállt Škof mindkétszer bravúrral hárított.

Az utolsó két percben, Bánhidi gólja után, újra felcsillant az egyenlítés reménye, de a második félidőre magára találó Mikkel Hansen megint két gólra növelte a francia előnyt. Az utolsó percben Pedro Rodriguez egy gólra faraghatta volna a hazai hátrányt, de ő is kihagyta a hetest, a francia támadásból pedig Remili szerzett gólt, kialakítva a végeredményt.

A visszavágóra szombat este, 20.45-kor kerül sor Párizsban.

 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..