home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Együtt Martinért
Rencsényi Elvira
2013.07.17.
LXVIII. évf. 29. szám
Együtt Martinért

112 ezer dinár gyűlt össze azon a jótékonysági rendezvényen, amelyet Pósa Martin tízéves kisfiú gyógykezeltetéséért szervezett a Hét Nap és a szabadkai Caritas szeretetszolgálat július 13-án Csantavéren

Ft. Dobai István, a szabadkai egyházmegye Caritas szeretetszolgálatának vezetője és ft. Baranyi László is megtisztelte jelenlétével a rendezvényünket, így nem csoda, hogy a Mindenható is áldással tekintett le ránk, szikrázó napsütést küldve az önfeledten játszadozó gyermekekre és minden megjelent segítőkész emberre. Volt itt mindenféle érdekesség: arcfestés és különféle ügyességi játékok önkéntes pedagógusok vezetésével, ingyenes légvár és trambulinhasználat, de az igazi látványosságnak a tarka ruhába bújt bohóc és a Ripcó házaspár marionett-bábrevüje bizonyult. A legkisebbekén kívül a felnőttek figyelmét is lebilincselte az emberi sorsot megelevenítő bábjáték.

Az egész napos rendezvényen mintegy 1000 látogató jelent meg, hogy önkéntes adományával hozzájáruljon a kezdeményezés sikeréhez, de nagyszámú önkéntesek is kivette részét a munkából. A Hét Nap munkatársai: Tóth Lívia, Lackó Ildikó, Varjú Sára, Lackó Lénárd, László Edit, Tomek Viktor, Tóth Tibor, Franciskovity Olga, Szabó Attila, Szalai Attila, Talpai Lóránt, Varga Horgosi Ildikó, Popov Nelli, Kókai Zsolt és Martinek Imre például több mint 200 palacsintát sütöttek meg Perisity Irma néni, lapunk Sorsok, emberek című rovata vezetőjének felügyeletével. Délelőtt tíz órától a késő délutáni órákig kanyargott a sor a mindössze 20 dinárért adott csokikrémes és lekváros palacsintáért.

Mindeközben öt nagy üstben főtt a kolbászos, füstölt csontos, szalonnás babgulyás, melyet szorgos kezű, önkéntes szakácsok készítettek. A vendégek emellett megkóstolhatták a rostonsült finomságokat és a mogyorós, csokoládés, diós és kókuszos kürtőskalácsot is.

Támogatóink:
Akris (Csantavér), Agárdi Méhészet (Szabadka), Art Decor box (Óbecse), AS Alarmstudió (Horgos), Állatorvosi Állomás (Csantavér), Creatinas (Szabadka), Beton Trend (Szabadka), Farm Commerce (Csantavér), DonDon Fidelinka – Pékség (Szabadka), Domini Asztalosműhely (Csantavér), Denispromet (Csantavér), a csantavéri nyugdíjas egyesület, a csantavéri nyugdíjasok kézimunka csoportja,  FK Csantavér, FK Horgos, Helyi közösség (Csantavér), Komval (Csantavér), Masterplast (Szabadka), Oribella (Csantavér), Őrmester KFT (Zenta), Poky kürtőskalács (Szabadka), TMT malom (Csantavér), Printex nyomda (Szabadka).

Magánszemélyek:
Barkóci Anikó, Barkóci Zoltán DjSnow, Barna Flórián, Bátori Szilvia, Begovics János, Blinka Annamária, Csetvei Hari, Csonka Attila, Dávid Mónika, Dér Zsolt, Dudás Edit, Forgó Andrea, Gubis Ferenc, Gruber Katalin, Gyémánt János, Hajnal Tamás, Hernyák Endre, Juhász Teréz, Kelemen Magda, Kopasz K. Anna, Kuti József, Kutri Elizabetta, László Renáta, Lila orgona együttes, Magyar Tannenyelvű Tanítóképző Kar hallgatói, Márton Zoltán, Mészáros Zoltán, Miljacki Ildikó, Nagy Torma család, Ninkov Alíz, Ripcó László és Franciska, Rosetta kézműves csoport tagjai, Sakál Motoros Klub (Kishegyes), Segítő Kéz csoport, Szedlár Ágnes, Tóbiás Veronka, Tukacs Nikoletta, Turzai Csilla, Varjú Tihamér, Vincer Tibor, Zabos Regina.

Elsőként Hajnal Tamás, a szabadkai Kizur István Általános Iskola hatodikos tanulója olvasta fel Vágy című saját versét, melyet külön erre az alkalomra írt. A rendezvényt ft. Baranyi László áldotta meg, majd Ric Gábor, a Caritas koordinátora szólt néhány szót az egybegyűltekhez. A csantavéri helyi közösség nevében Gregus Katalin köszöntötte a vendégeket és a résztvevőket, majd Toldi Perc Márta szervezőtársammal néhány szóban összefoglaltuk a szervezőmunka nehézségeit és szépségeit.

Közben folyamatosan érkeztek a polgárok, hogy önkéntes adományaikkal támogassák az akciót. 58 kisgyermek részvételével kisfoci-tornát tartottak a szomszédos futballpályán, de összecsapott a Hét Nap és az egyik főtámogatónk, a DonDon Fidelinka — Pékség csapata is, akárcsak a csantavéri és a horgosi fociklub öregfiúi.

Este színvonalas műsor várta a rendezvényre látogatókat. Először Dér Zsolt csantavéri zenekedvelő csodás hegedűjátékát, majd Zabos Regina tehetséges fiatal énekesnő fellépését csodálhatta meg a közönség. A szintén csantavéri Lila orgona együttes ropogós összeállítását hallva a közönség már nem maradhatott ülve. Fergeteges tánc kezdődött a színpad előtt. A rendezvény nosztagiabulival zárult, melyhez a zenét Barkóci Zoltán DjSnow lemezlovas szolgáltatta.

A külön erre a célra nyitott folyószámlán lévő pénzadományt és az akció révén összegyűlt 112 ezer dinárt teljes egészében Martin számlájára utaltuk át hétfőn, július 15-én. A helyszínen összegyűlt műanyag flakonokból eredő 6000 dinár napokon belül szintén a család folyószámlájára kerül.

Száz is szónak is egy a vége: csodálatosra sikeredett az Egy nap Martin szeme világáért elnevezésű jótékonysági megmozdulásunk, melynek előkészületei két hónapot vettek igénybe. Nehéz volt, de megérte. Felemelő érzés volt látni az emberek segítőkészségét, az együttérzésből fakadó könnyeket a szemekben. A nemes megmozdulás ezúttal is arról győzött meg mindenkit, hogy adni jó, együtt pedig legyőzhetetlenek vagyunk. Kiváltképpen, ha egy gyermek egészségéről, életéről van szó. Nem veszett ki a nemeslelkűség az emberekből. Erről mi magunk is meggyőződhettünk szombaton, július 13-án, a csantavéri színházterem mögötti téren, ahol idős és fiatal, gyermek és szülő egyazon célból gyűlt össze: hogy segítsen a kis Martinon. Köszönet érte!

 


Jótékonysági rendezvényünkről a Pannon TV is beszámolt

Szabó Attila, Szalai Attila és Mészáros Zoltán felvételeit megtekinthetik galériánkban:

Együtt Martinért: http://hetnap.rs/galeria/Egyutt-Martinert-1122.html
Együtt Martinért (2.): http://hetnap.rs/galeria/Egyutt-Martinert-%282%29-1123.html
Együtt Martinért (3.): http://hetnap.rs/galeria/-Egyutt-Martinert-%283%29-1124.html

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..