home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Édes élet
Martinek Imre
2012.10.17.
LXVII. évf. 42. szám
Édes élet

Ötödízben tartottak Édes napot Erzsébetlakon a falu felfiatalított nőklubjának szervezésében, elnök asszonyuk, Simon Annuska koordinálásával.

A jószomszédi kapcsolatokat és a toleranciát egyaránt erősíteni hivatott rendezvénynek a Testvériség-egység Általános Iskola udvara adott helyet. Az anyagi támogatást a blatósi helyi közösség, az erkölcsit viszont a Tartományi Képviselőház nemek egyenjogúságával foglalkozó bizottsága vállalta. Noha az ősz elején feltorlódott események és a pénzhiány ezúttal sem bizonyult jó párosításnak a látogatottság szempontjából, a felhozatal minősége kihívás elé állította a szakbizottságot.
A 2012. esztendő süteményszimfóniájában a bánsági Lukácsfalva, Muzslya, Aradác, Botos, Torontálvásárhely, Istvánvölgy (Hajdušica), továbbá az újoncként jelentkező Sándoregyháza kalácsain és süteményein kívül a bácskai Dunagálos (Gložan), Titel és Kiszács remekei is hívogatták az összesereglett vendégek apraját-nagyját. Táncos Ernő faluelnök köszöntője után a viseletbe öltöztetett iskolások szavaltak, az érdeklődők pedig a gondozott iskolaudvar tőszomszédságába épített nádfedeles tájházat is megtekinthették. Nedeljkov Milan iskolaigazgató röviden ismertette az erzsébetlaki szlovák, magyar, paltyén (óbolgár) és egyéb helyi etnikumok egymás hiányosságát kiegészítő, erényeit pedig felerősítő momentumait.
Megmérettetés lévén a bemutatott, illetve árusított süteményeken kívül a héttagú zsűri, Pozsár István felügyeletével a legszebb standot is értékelte. Ez utóbbi kategóriájában a legautentikusabbnak járó titulust a torontálvásárhelyi Pipacs Nőegylet érdemelte ki, azonkívül díjazták az aradáci és a titeli nőklubok ötletességét is. A legízletesebb és a leghitelesebb édességek között a sándoregyháziak tökös pitéje, az aradáciak samrolnija, valamint a lukácsfalviak mákos kalácsa lett dobogós. Majd következett a díjazottak fénybeírása, illetve a tombolasorsolás és vacsora közben folytatott társalgás a helyi Ifjúsági Otthonban. A táncmulatság zenekara a Bel Ami együttes volt.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..