EB bronzérmet szerzett a magyar műrepülő csapat

EB bronzérmet szerzett a magyar műrepülő csapat

Az új magyar repülőgép nemzetközi bemutatkozása

A magyar csapatnak 1994 után ismét sikerült dobogóra kerülnie a legmagasabb, unlimited kategóriájú motoros műrepülő kategóriában a 2018. szeptember 1-8. között Csehországban rendezett XXI. Műrepülő Európa Bajnokságon. Az Ábrányi Tamás, Illés Tamás, Daniel Genevey alkotta magyar csapat Franciaország és Oroszország után az előkelő harmadik helyen végzett, megszerezve a bronzérmet Magyarország számára.

A bajnokságon 11 ország 35 versenyzője vett részt, köztük számos korábbi világ- és európa bajnok pilótával. A magyar válogatottat a világ egyik legelismertebb műrepülő trénere, Claude Bessiere készítette fel a versenyre, aki 1990-ben egyéniben és csapatban is aranyérmes lett a francia válogatottal.

A versenyen bemutatkozott a jakabszállási székhelyű Genevation Aircraft Kft. újonnan kifejlesztett GENPRO repülőgépe, amellyel Daniel Genevey a magyar csapat legjobb összetett eredményét érte el.

A csehországi verseny tapasztalatait felhasználva a magyar csapat bizakodva tekinthet előre a jövő évi franciaországi unlimited motoros világbajnokságra, ahol remélhetőleg hasonló szép eredményt sikerül begyűjteni.

A GENPRO repülőgéppel 2018. szeptember 15-én a III. Szegedi Repülőnapok és Légiparádé keretében a dél-afrikai származású Neville Ferreira tart látványos légibemutatót.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Tündöklő pávák
Színes
  • Csermák Zoltán
  • 2019.01.20.
  • LXXIV. évfolyam 3. szám
Klimt-dombormű?
Színes
  • MTI
  • 2019.01.17.
  • LXXIV. évfolyam 3. szám
Facebook

Támogatóink