home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Dupla címvédés
(T. T.)
2014.09.03.
LXIX. évf. 36. szám
Dupla címvédés

Vasárnap több ezer ember látogatott ki a királyhalmi labdarúgópályára, ahol immár harminckettedik alkalommal tartották meg a népszerű szamárversenyt. Az időjárás is kegyes volt a szervezőkhöz, úgyhogy aki a gazdag hagyományú eseményt választotta szórakozásul, nem csalatkozott.

Az eseményt Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Katona Róbert, a királyhalmi helyi közösség elnöke nyitotta meg, majd megkezdődött a szamaragolás, melyre nyolc szamár gazdája nevezett be. A csacsik haladását már tavaly is egy vizesárok nehezítette, az idén pedig ehhez még egy újdonságot adtak hozzá a szervezők: sárgarépát és almát szórtak szét a pálya bizonyos pontjain. A csökönyös igavonók azonban csak elvétve kaptak fel egy-egy finomságot a földről, a vizesárok azonban nagyobb fejtörést okozott nekik. Voltak, akik egyszerűen átugrották, mások keresztülgázoltak rajta. Akadt viszont olyan szamár is, amely előbb megállt, majd visszafordult, és olyan is, amelyet a gazdája még áttolni sem tudott az akadályon.

Mindkét versenyszámban, a szamaragolásban és a fogathajtásban ismét a tavalyi győztesek diadalmaskodtak. Az előbbiben nyolc versenyző közül ismét a csantavéri Kis Dadara Ferenc ért elsőként a célba Manó nevű szamarával, és megnyerte a 3000 dináros pénzjutalommal járó első helyet — Seregély Hari (jutalma 2000 dinár) Gézája és Lőrincz Zoltán (nyereménye 1000 dinár) Szamár névre keresztelt szamara előtt. Fogathajtásban népesebb, tíz szamárból álló mezőnyből került ki a győztes, a tavalyi bajnok, a buránysori Katona Ferenc, aki Márkó nevű szamarával Sinkovics Szebasztián Szmokija és Kis Dadara Ferenc Manója előtt végzett. Több kísérőrendezvény is gazdagította az eseményt: röplabdatorna, gyöngytyúkfogás, kerékpárverseny, gumicsizma-hajítás, kötélhúzás, lábtoll-labda-bemutató, emellett a Civil Apple szervezet rendezésében a kicsik különféle gyermekjátékokon is részt vehettek a délután folyamán. A tombolán több mint kétszáz ajándék talált gazdára, a fődíj, egy hűtőszekrény pedig Királyhalmán maradt. A harminckettedik szamárverseny a Joker együttes fellépésével, majd nosztalgiadiszkóval zárult.

Tekintse meg a  többi fotót is a Hét Nap Facebook-oldalán: A királyhalmi szamárversenyen

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..