home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Divattippek Héditől
Gyurkovics Virág
2015.12.06.
LXX. évf. 48. szám
Divattippek Héditől

Beszéltünk már frizuráról, sminkelésről és kalapokról, csak egyvalami maradt hátra ahhoz, hogy a megjelenésünk alkalomhoz illő, egyúttal trendi legyen. Az öltözködéssel kapcsolatos divattippjeit Kovács Hédi osztja meg velünk.

Mióta világ a világ, a szoknya mindig is az öltözködési kultúránk része volt, jóllehet sokat változott a történelem során. A lenge, végtagokat eltakaró ruhadarabot egykoron nők és férfiak is hordták, hosszabb-rövidebb változatokban, aztán egy idő után már csak a nők kiváltsága lett. Azóta a korral és a divattal együtt változott, eleinte csak századonként, évtizedenként, mára már azonban évente születnek újabbnál újabb divattrendek arra vonatkozóan, hol kezdődjön, meddig érjen, milyen színű és fazonú legyen a szoknya. Természetesen mindig vannak „örökérvényű” darabok, de azért nem árt tájékozódni az aktuális irányvonalakról sem. Ebben segít most nekünk Hédi, aki szerint a szoknya nőiessé teszi a megjelenést. Ha valamilyen ünnepélyes eseményre készül, biztosan a szoknya mellett dönt, melyet inggel, blézerrel, magas sarkúval kombinál. Íme néhány ötlet:

* Lezser, elegáns, szürke, csíkos ruha... 

— Ez az összeállítás tavasszal egy All Star tornacipővel hordva lazább megjelenést kölcsönöz, magas sarkúval kombinálva nőiesebb lesz a kinézetetünk, télen pedig akár csizmával is hordható.

* Vagány, színes, csíkos ruci combig érő harisnyával...

— Ez a ruha szintén kombinálható bármilyen lábbelivel. Én itt a bokacsizmát választottam egy, az idén divatos, combig érő harisnyával. Ezt az összeállítást főleg hidegebb időben viselem.

* Elegáns, fekete bőrszoknya visszafogott fehér inggel...

— A magas derekú fekete szoknya szerintem mindig elegáns viselet egy fehér inggel. Az idén nagyon divatos a bőr és a bőrutánzatok, ezért ez nemcsak elegáns, de trendi összeállítás is.

Persze nem mindenki szereti a szoknyát. Aki ezektől az összeállításoktól sem kapott kedvet a viseléséhez, annak is készültünk egy tanáccsal, hiszen ebben a szezonban a szűk nadrág és a bő pulcsi is menő.

— Sötétzöld, bordó, barna, fekete — ezeket a színeket kombináljuk az idén ősszel és télen. Egy szűk farmernadrág egy bő, barna pulcsival és csizmával tökéletes téli viselet. A bővebb fazonú felsők akár cicanadrággal is viselhetőek, de mindenképpen oda kell figyelnünk a testalkatunkra, ha ilyen összeállítás mellett döntünk.

A legaktuálisabb trendekről természetesen magunk is tájékozódhatunk. Hédi például szívesen böngészi az ilyen témájú újságokat, blogokat, weboldalakat, melyeken arra érdemes figyelni, hogyan öltözködnek a hollywoodi hírességek, akár a mindennapokban, akár ünnepi eseményeken. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..