home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Dekupázsolj Orkával!
Szerda Zsófi
2015.11.08.
LXX. évf. 44. szám
Dekupázsolj Orkával!

Már beszéltünk róla, hogy minden újrahasznosítható, illetve arról is, hogy minden elkészíthető házilag is. Most ezt tetézzük Czumbil Orsolyával, azaz Orkával. Fiatal színművésznőnk arról mesélt, egy kis kreativitással hogyan tudjuk lakásunkat még otthonosabbá tenni.

A dekupázs technika mindenre jó

Biztosan vannak, akik már ismerik ezt a dekorációs technikát, de nyilván akadnak olyanok is, akik ha hallottak is róla, még soha nem próbálták ki. Nem kell hozzá egyéb, mint egy kis kreativitás, szalvéta, dekupázsragasztó, egy szivacs és egy ecsetke. Ezek mind megtalálhatóak a legtöbb kreatívboltban. Ha időnk engedi, márpedig mindenkinek rengeteg fölösleges ideje van, tegyük magunkat hasznossá. Alkossunk! Ezáltal nemcsak a lakásunk lesz színesebb és egyedibb, de még a hozzánk látogató vendégek is el fognak ámulni.

— Én különféle tartódobozokat, dunsztosüvegeket, kávésdobozokat dekupázsoltam, ezekben tartom a sót, lisztet, kávét, cukrot és egyéb fűszereket, de dekupázsoltam már virágcserepet és bögrét is. Nagyon felélénkíti a lakást egy-egy ilyen műremek. Magam is nagyon szeretem a lakásban a színeket. Ha fehér a fal és sterilek a bútorok, muszáj vidám színekhez nyúlnunk, amikor dekorálunk, ezekkel tudjuk ugyanis frissebbé tenni a környezetünket — mondta Orsolya.

A technika lényege: előbb alaposan tisztítsuk meg a dekupázsolni szánt felületet, vigyük fel rá a ragasztót, majd a szalvéta legfelsőbb rétegét óvatosan helyezzük rá.
— Azoknak, akiknek nincs túl sok tapasztalatuk ezen a téren, vagy nem elég jó a kézügyességük, javaslom, hogy lassan, több részletben kenjék fel a ragasztót, és a szalvétát egy kis szivacs segítségével igazgassák rá a felületre, hogy ne legyen levegős. Figyelni kell, hiszen gyorsan átnedvesedik — kaptuk a jó tanácsot. — A végén még egy réteget kenünk a műre, és már készen is van, azaz csak meg kell várni, hogy megszáradjon. Az a legjobb, ha akkor csináljuk, amikor a legtürelmesebbek vagyunk. Meditációs gyakorlatnak is remek, teljesen kikapcsolja és megnyugtatja az embert. Nagyon tartós, én azt hittem, hogy a mosogatástól le fog kopni a minta a bögrémről, de nem így történt. Egyébként textília esetében is alkalmazható, sőt, én már cipőt is díszítettem. Egy régi, kopott lábbelim kapott új dekupázsruhát, és azóta szívesebben hordom. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a jópofa kis technikát — mondta Orka.


Kattints az alábbi képre, és nézd meg a szerző adatlapját is:
Szerda Zsófi

De ne hagyd ki Zsófi honlapját se! >>> www.szerdazsofi.net

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..