home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Decemberi mozibemutatók
Brasnyó Zoltán
2018.12.13.
LXXIII. évf. 49. szám
Decemberi mozibemutatók

Űrdongó (Bumblebee) — Aquaman – egy vízválasztó film a DC történetében? — Rossz versek — Pókember: Irány a Pókverzum! (Spider-Man: Into the Spider-Verse)

Űrdongó (Bumblebee)

December 21-én érkezik egy olyan film, amelyről talán még én sem gondoltam volna, hogy valaha egy „várós” listán szerepel majd — mégis, a számos félresikerült Transformers-folytatás után ezúttal talán joggal reménykedhetünk abban, hogy valami újat mutat Travis Knight rendező. A Paramount úgy döntött, Michael Bay ezúttal nem nyúlhat a történethez, így az már borítékolható, hogy a stílusára jellemző CGI-orgia és az úton-útfélen felrobbanó tereptárgyak ezúttal elmaradnak. Nem annyira megalomán, sőt, az előzetesek alapján határozottan szerethető filmnek tűnik az Űrdongó. Ezúttal nem egy intergalaktikus csatározás és háború áll a sztori középpontjában, hanem egy sokkal lazább hangvételű történet. A ’80-as évekbe kalandozunk majd, ahol Bumblebee, minden idők egyik legnépszerűbb autobotja sárga bogárhátúvá alakulgat át modern szuperjárgányok helyett, és megismerkedik egy lánnyal (Hailee Steinfeld).

 

Aquaman — egy vízválasztó film a DC történetében?

A bejelentések szerint a viszonylag nem túl sikeres DC-filmek után (Az Igazság Ligája, Batman vs. Superman stb.) az Aquaman már valami teljesen más lesz. Ha hihetünk az alkotóknak, új felfogás jellemezte az egész projektumot. Megszabadultak a borús, szomorú hangvételtől, ezúttal színes képeket, víz alatt játszódó csetepatékat kapunk majd. Jason Momoa, azaz Aquaman és a Merát alakító Amber Heard között remélhetőleg megvolt a szükséges kémia, és végre valami működő dolgot hoznak össze a DC-moziverzumban. A Csodanő persze működött, ez viszont édeskevés volt, így nem csoda, hogy talán az Aquaman az utolsó szalmaszál. James Wan rendezőben nagyon bízunk. Az Aquaman szintén december 21-én érkezik a mozikba, közvetlenül karácsony előtt.

 

Rossz versek

Az év legvégén fut be a magyar mozikba Reisz Gábor ígéretes új filmje, a Rossz versek. A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan sikere után egy jóval személyesebb sztorival tér vissza a független filmes. Reisz maga is szerepet vállalt ebben az alkotásban, a téma pedig ezúttal is a szerelem kegyetlensége és az elveszettség érzése. A magyar valósággal találkozunk majd benne úton-útfélen, jó poénok és remek audiovizuális megoldások fogják jellemezni — legalábbis bízunk benne, hogy Reisznek sikerül megismételnie a 2014-beli sikert. A Rossz verseket december 27-étől vetítik majd a magyarországi mozik.

 

Pókember: Irány a Pókverzum! (Spider-Man: Into the Spider-Verse)

A végére pedig egy animációs film maradt, melyet december 13-án fognak bemutatni. A Sony filmjét Chris Miller és Phil Lord jegyzi, akiknek a Derült égből fasírtot és a LEGO-kalandot is köszönhetjük. Egy 2014-beli képregényt dolgoztak fel, melyben — kapaszkodjunk meg — nemcsak Pókember, hanem még Pókmalac is van. Egy interdimenzionális akciódömping gyermekeknek és felnőtteknek, mely a Marvel-rajongóknak, a tinédzsereknek és a harmincon felüli geekeknek egyaránt ajánlott.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..