home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Családok és családszervezetek az Európai Parlament fókuszában
Gajda Nóra
2015.10.04.
LXX. évf. 39. szám
Családok és családszervezetek az Európai Parlament fókuszában

A Kolibri Nagycsaládosok Egyesülete is részt vett azon a konferencián, amit a családok jövőjéről tartottak az Európai Parlament brüsszeli épületében.



A vajdasági egyesületek képviselői

A konferenciára Hölvényi György és Pelczné dr. Gáll Ildikó európai parlamenti, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, valamint a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége szervezésében került sor. A konferencia célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a európai demográfiai kihívásokra és a családok kulcsfontosságú szerepére.

Hölvényi György KDNP-s EP-képviselő, a rendezvény egyik házigazdája rámutatott, hogy a konferencia legfontosabb célja, hogy a részvevők tapasztalatokat cserélhessenek és terjedhessenek az úgynevezett jó gyakorlatok.

A rendezvényen Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára is részt vett. Elmondta, hogy Magyarországot családbarát országnak tartja, véleménye szerint a családközpúntúságra nem csak Magyarországon, de Európában is nagyon nagy szükség van. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a demográfiára megoldás lehet a családok helyzetbehozása és támogatása, csakúgy, mint a családba fektetett láthatatlan munka elismerése is.

Pelczné Gáll Ildikó fideszes EP-képviselő, az uniós parlament egyik alelnöke a demográfiai helyzet súlyosságára, a csökkenő gyermekvállalási kedvre és az elöregedő társadalomra hívta fel a figyelmet. Úgy gondolja, hogy nem szabad szembeállítani a családot és a karriert. A fideszes politikus kijelentette, egyetlen útja van a demográfiai problémák megoldásának: a családok támogatása.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..