home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Csaknem két és fél millió dinár a kulturális intézményeknek
(-)
2013.10.30.
LXVIII. évf. 44. szám
Csaknem két és fél millió dinár a kulturális intézményeknek

A Magyar Nemzeti Tanács szeptemberben ismét pályázatot hirdetett meg a kiemelt jelentőségű kulturális intézményeket és az általuk szervezett rendezvények támogatásáért. A szerződések ünnepélyes aláírása alkalmával

2 349 000 dinárt osztottak ki a 14 sikeresen pályázó, a nemzeti tanács által kiemelt jelentőségűnek nyilvánított intézmény között. A pályázat második fordulójában az intézmények vezetőit dr. Korhecz Tamás, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Lovas Ildikó, a Magyar Nemzeti Tanács kulturális ügyekkel megbízott tanácsosa fogadta a szabadkai Városi Múzeumban.

Korhecz Tamás elnök elmondta: az elmúlt időszakban erősödött az együttműködés, az együtt gondolkodás és a tervezett fejlesztés az elmúlt három évben kialakult intézményi hálózat között. Kijelentette, hogy nemcsak az örökség megőrzése a cél, hanem a kultúra gyarapítása is, melynek folyamatában óriási szerepe van ezeknek az intézményeknek.

Elmondta, hogy nem vállalják át az önkormányzatok, a tartomány vagy a köztársaság kötelezettségeit, megpróbálnak azonban pénzt előteremteni azokra a teendőkre, amelyekre egyéb forrásból nem jutott elég. Olyan projektumoknak ad lehetőséget, amelyek beleilleszkednek a kulturális stratégiába, melyeket az intézmények képviselőinek véleményezésével is fontosak tartanak. Lovas Ildikó tanácsos hangsúlyozta, hogy nemcsak a kulturális örökség megőrzése és az értékteremtés a fontos, hanem a vajdasági magyar kulturális kánon alakulása is, illetve az, hogy ki helyezi kánonba ezeket az értékeket.

A pályázaton a többi közt támogatásban részesült a magyarkanizsai CNESA, a topolyai Népkönyvtár, a zentai Thurzó Lajos Művelődési Központ, a zentai Magyar Kamaraszínház, a szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház, a szabadkai Városi Múzeum és a szabadkai Népszínház.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..