home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Cél a Szuperliga
Tóth Tibor
2018.08.03.
LXXIII. évf. 31. szám
Cél a Szuperliga

A topolyai TSC felnőtt labdarúgói újoncként a 4. helyen zárták az I. ligás küzdelmeket.

A csapat a 2018/2019. évi bajnokságra való felkészülést július 2-án kezdte meg, és írásunk megjelenése előtt néhány nappal tért haza a zlatibori edzőtáborból. Az augusztus 11-én rajtoló bajnokságban a cél a Szuperligába való jutás.

— A negyedik hellyel elégedettek lehetünk. A bajnokság őszi részében inkább tapogatóztunk, védekezőbb futballt játszottunk, és a góllövéssel is nehézségeink adódtak. Az edzőcsere után, amikor Petar Kurčubićot Predrag Rogan váltotta a kispadon, egész más felfogásban kezdtünk futballozni. Olyan játékosokat igazoltunk a télen, akik sokat hozzátettek a csapat teljesítményéhez, rengeteg gólt lőttünk, viszont keveset kaptunk. Az elmúlt idény arra volt jó, hogy megismerjük az I. ligás mezőnyt, így a most következőben már nagyobb ambíciókkal rajtolunk — mondta Palágyi Szabolcs, a TSC Labdarúgóklub elnöke.

Az átigazolási időszakban minden pozícióra két-két tehetségesebb játékost igazoltak, és nagy szükség lesz rájuk, hiszen az ősszel 23 mérkőzés vár a csapatra. Főleg azokra a helyekre igazoltak, amelyek a tavalyi idényben hiányosnak bizonyultak, ahol nem volt két minőségi játékos ugyanarra a posztra. A csapathoz Nenad Filipović kapus a šabaci Mačvából, Boris Varga a palánkai Bácskából, az adai Pintér Norbert a Szolnokból, Nebojša Bastajić a dobanovci Budućnostból, Miloš Plavšić és Miloš Milisavljević az Inđija együtteséből érkezett, a klub pedig a továbbiakban nem tart igényt Grujić, Mijić, Stančetić, Tendai és Davidov szolgálataira. A lapzártánkig lejátszott felkészülési mérkőzések során a TSC a szuperligás Zemunt 3:1-re, az Inđiját 2:0-ra verte, a kúlai Hajdukkal és a Belasicával 1:1-es, a kotori Grbalj együttesével pedig 0:0-s döntetlent játszott.

— Nehéz bajnokság elé nézünk, melyre specifikusan kell felkészülni, hiszen lesznek hétközi fordulók is, nagyon sűrű a program. A topolyai stadion építése miatt hazai mérkőzéseinket Zentán játsszuk. A Népkertben javában folynak a munkálatok, hogy a stadiont olyan állapotba hozzuk, amely megfelel az I. Liga követelményeinek. Az első fordulóban a belgrádi Sinđelićhez látogatunk, az első mérkőzést augusztus 18-án játsszuk Zentán, amikor a čajetinai Zlatibort fogadjuk. Topolyán nagyon sok néző kilátogatott a mérkőzéseinkre, bízom benne, hogy Zentát és környékét is meg tudjuk mozgatni. A bajnokság végén az első és a második helyezett csapat feljut a legerősebbek társaságába, a harmadiktól a hatodik helyet elfoglaló együttesek pedig a rájátszásban vehetnek részt. Nagyratörő céljaink vannak, ezzel a csapattal már megpróbálunk feljutni a Szuperligába. A háttér és a játékosok megvannak, csakis tőlünk és az elvégzett munkától függ, hogy sikerül-e elérnünk mindezt — mondta az elnök.


A TSC felnőttcsapata

A topolyai klub az utánpótlást illetően is jó eredményeket ért el. Az ifjúsági csapat a másodosztályban szerepelt, a play offba ugyan nem jutott be, viszont a play outban kiválóan szerepelt. A serdülők a play offban játszottak, ám a Szuperligába nem kerültek fel, a pionírok pedig a play outban fejezték be a pontvadászatot. A pionírok maradnak a nyolc csapatot számláló ligában, a serdülők és az ifik viszont a kibővített, tizennégy csapatos, egész Vajdaságot felölelő ligában szerepelnek. A pionírok alatt három fiatalabb generáció is részt vett a bajnokságokban, róluk azonban tudni kell, hogy olyan ligákban szerepeltek, ahol a náluk egy évvel idősebbekkel is fel kellett venniük a versenyt.

— A létszám egyre nő. A szülők is látják, hogy mi épül Topolyán, és milyen irányban szeretne haladni a klub. Az utóbbi időben nagyszámú óvodás, 2012—2014-ben született kisgyerek jelent meg nálunk. A létszámnövekedés nemcsak Topolyának jó, hanem a környező falvak csapatainak is, melyekre alközpontként számítunk. Olyan szintű együttműködést szeretnénk kialakítani a többi csapattal, amelyből mindenki csak győztesként kerülhet ki. Ha a topolyai történések, az akadémia és a stadionépítés hírére alközpontjainkban növekszik a gyerekek száma, az mindenki számára csakis jó lehet. A tömegesítésen kell fáradoznunk, ebből pedig majd kiválik a minőség. A hozzánk jelentkező gyerekek megfelelő edzésmunkában részesülnek, és a mérkőzéseken is megkapják az esélyt a bizonyításra. A további előrelépés érdekében utánpótlás-koordinátorként szerződtettük a belgrádi Đorđe Kokovićot, aki mellett továbbra is Piri Ottó tevékenykedik. Nagy szükségünk volt a kiváló szakemberre, mert az akadémiának nemcsak nevében kell akadémiának lennie, hanem minőséget is fel kell mutatnia. Kiváló feltételeink lesznek, ehhez azonban megfelelő sikereknek is párosulniuk kell. A minőségi munka után eredményeket kérünk, viszont a kevésbé tehetséges fiatalokat sem tesszük félre. Ők is megkapják a lehetőséget mind az edzések, mind a mérkőzések tekintetében. Több játékosunkra már felfigyeltek a nagyobb klubok. A bácskossuthfalvi Bika Zalán a Puskás Akadémiában folytatja pályafutását, a péterrévei Nagy Tamást pedig próbajátékra hívta a felcsúti NB I-es csapat. A jó labdarúgók „termelésén” kívül az egész régió fejlesztése is feladatunk. Remélem, néhány év múlva azt mondhatjuk majd, hogy a labdarúgás újra felvirágzott azokon a településeken, ahol az utóbbi időben hanyatlásnak indult — mondta Palágyi.

A tervek szerint az akadémiát augusztus 30-án adják át rendeltetésének, így a gyerekek már ott kezdhetik a tanévet. A közelmúltban az egyik pályára természetes fű került, hamarosan a többi is megfelelő borítást kap. Az eddigi stadion bontását augusztus elején kezdik, és a tervek szerint a hónap vége felé látnak hozzá az új építéséhez. A multifunkcionális objektum több sportágnak is helyet ad majd, a tervek szerint például az asztaliteniszezők is itt fogják játszani mérkőzéseiket. A stadion befogadóképessége legfeljebb 4200 férőhely.

— Célunk, hogy polgáraink is részesei legyenek a programnak, a családok megfelelő körülmények között tekinthessék meg a találkozókat, a gyerekek pedig megszeressék a labdarúgást. Reméljük, hogy a stadion, a klub egy kiváló hangulatú központtá válik, mely mindenki számára szórakozást nyújt.


A közelmúltban füvesítették az első pályát

 

Bajnok a Bajsa

A Bajsa Labdarúgóklub, mely a TSC fiókcsapata, megszerezte a Szabadkai Körzeti Liga bajnoki címét, és a hamarosan kezdődő idényben a Vajdasági Liga bácskai csoportjában folytatja szereplését. A tavaszi szezont a fekete-fehérek hétpontos hátrányból kezdték, viszont a Topolyáról átkerült fiatalok és a több éve Bajsán játszó labdarúgók a tavasszal alaposan kitettek magukért, és tetszetős játékkal a táblázat élén végeztek. Branislav Bulatović edző vezetésével a csapat összekovácsolódott, és megérdemelten ünnepelhetett az idény végén.

— A Vajdasági Liga bácskai csoportja új rangfokozat számunkra, melyet még meg kell ismernünk. Néhány környező település együttese már tagja ennek a ligának, így körülbelül tudjuk, hol a helyünk. Néhány erősítést kell hoznunk, ők a Bajsán levő fiatalokkal jó eredményt érnének el. A bajnokcsapatot egyben tartjuk, tagjai mellé néhány fiatal és tapasztalt játékost is igazolnánk. Számunkra fontos, hogy a Bajsán futballozó fiatalok közül minél többen visszakerüljenek a topolyai felnőttcsapatba — tudtuk meg Palágyitól, aki a Bajsa elnöki tisztségét is betölti.

A bajsai serdülőcsapat a Topolyai Ligában a 4. helyet szerezte meg, a 2005. évi korosztályos együttes a Futball 9 elnevezésű bajnokságban ezüstérmet nyert, a 2007-ben születettek pedig a Futball 7 szabadkai döntőtornáján bronzérmesek lettek. Az idén pionírcsapat is alakul a településen, vagyis összesen négy korosztályos együttes kezdi meg a bajnoki küzdelmeket. 

Az I. ligás bajnokság augusztus 11-én rajtol, a Vajdasági Ligában pedig egy héttel később, augusztus 18-án indulnak a küzdelmek.


Forrás: TSC Labdarúgóklub

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..